Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ruralni razvoj
  • 02.03.2016. 18:30

Koliko je iskorištena Vinska omotnica?

Koji je uzrok malom broju uspješnih kandidatura za projekte Vinske omotnice?

Foto: stefanolunardi/bigstockphoto.com
  • 779
  • 69
  • 0

U organizaciji Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo i ruralni razvoj u utorak 01. ožujka 2016. u Iloku je održan radni sastanak na temu- Postignuća natječajnih postupaka za potpore iz Vinske omotnice kandidata iz Vukovarsko-srijemske županije - kako biti uspješniji?

Na sastanku su bili nazočni čelnici lokalne i područne samouprave, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Savjetodavna služba Vukovarsko-srijemske županije, razvojna agencija TINTL te proizvođači grožđa i vina Vukovarsko-srijemske županije.

Postignuća natječaja Vinske omotnice

Cilj je bio predstaviti prikupljene informacije na temu Vinske omotnice, ukazati na problematiku, ali i moguća rješenja za njihovo uklanjanje.

Pročelnik Andrija Matić osvrnuo se na rezultate natječaja provedenih 2014. i 2015. godine te istaknuo kako će Upravni odjel za poljoprivredu, šumarstvo i ruralni razvoj poticati kandidiranje projekata na natječaje Vinske omotnice kako bi ti rezultati u narednom periodu bili bolji. Isto tako poticat će promociju vina srijemskog vinogorja kroz sufinanciranje Vinskog klastera Srijem te promociju vinara Vukovarsko-srijemske županije putem projekta aWEB ulaznica u svijet interneta.

Zašto je tako slaba iskorištenost Vinske omotnice?

Stručna savjetnica Božica Dolić iz Savjetodavne službe Vukovarsko-srijemske županije predstavila je Program Vinske omotnice, a Mladen Markešić, Voditelj ureda TINTL osvrnuo se na uzroke malog broja uspješnih kandidatura i kako ih otkloniti.

Prof.dr.sc. Mate Bilić sa Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Osijek potaknuo je razmišljanja o mogućnostima iskorištenja komine, za što do sada nije bilo interesa u našoj županiji.

Iskustva kandidata natječaja

O svojim iskustvima o kandidaturi na natječaje Vinske omotnice i realizaciji projekta izgradnje i opremanja vinarije govorio je Mladen Papak, vlasnik vinarije Vitis.

Vedran Stapić, glavni urednik Agrokluba, predstavio je projekt aWEB - ulaznica u svijet interneta i pozvao sve zainteresirane vinare Vukovarsko-srijemske županije da predstave svoje proizvode putem Internet stranica, čiju izradu i održavanje za prvu godinu sufinancira Upravni odjel za poljoprivredu, šumarstvo i ruralni razvoj.

Autor: Sandra Banožić, Foto: stefanolunardi/bigstockphoto.com


Tagovi

Vinska omotnica Andrija Matić Božica Dolić Vedran Stapić Mladen Papak Mladen Markešić