AgroKlub.com

\

Vinogradarstvo

Dobrodošli na AgroKlub.com!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.com » Vinogradarstvo » Jeftinim vinima punili butelje i skupo ih prodavali

Jeftinim vinima punili butelje i skupo ih prodavali

Vinska prijevara

Jeftinim vinima punili butelje i skupo ih prodavali

Datum: 10.08.2017. 12:00

Kategorija:

Vinogradarstvo

Jedna od najvećih francuskih vinskih tvrtki Raphaël Michel optužena je za prijevaru odnosno da je jeftiniim vinom punila butelje i prodavala ih kao skupa, zaštićena vina, Côtes du Rhône i Châteauneuf-du-Pape.

Preko 40 milijuna boca francuskog vina moglo bi biti lažno. Naime, jedna od najvećih francuskih vinskih tvrtki Raphaël Michel optužena je za prijevaru odnosno da je jeftiniim vinom punila butelje i prodavala ih kao skupa, zaštićena vina, Côtes du Rhône i Châteauneuf-du-Pape.

Prodavali su ih po 20 funti po bocu, a neke i za 100 funti, piše thesun.co.uk. Vjeruje se, navode kako prijevara traje od 2013. godine, a otkrivena je lani nakon što su francuski carinski službenici primijetili problem tijekom rutinske revizije.

Predsjednik tvrtke Raphaël Michel, Guillaume Ryckwaert, 39, uhićen je u Francuskoj i sada se suočava s optužbama za prijevaru

Strahuje se da je više od 100.000 litara vina na francuskom tržištu lažno označeno i da neki mogu biti u prodaji u Velikoj Britaniji. Naime, optužena tvrka lani je pijavila prihod od 70 milijuna funti, a Velika Britanija je jedno od najvećih izvoznih tržišta tvrtke.

Foto: Bigstockphoto/Magryt

Broj pregleda članka: 1456; Uspješnost članka: 159.8

Tagovi: Vino, Francuska, Prijevara

Ključne riječi članka: jeftinim, vinima, punili, butelje, i, skupo, ih, prodavali, funti


Željka Rački-Kristić

Svi tekstovi autora

Autorica Željka Rački-Kristić

Željka je diplomirani agronom sa dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede!