• Vinska prijevara
  • 10.08.2017. 12:00

Jeftinim vinima punili butelje i skupo ih prodavali

Jedna od najvećih francuskih vinskih tvrtki Raphaël Michel optužena je za prijevaru odnosno da je jeftiniim vinom punila butelje i prodavala ih kao skupa, zaštićena vina, Côtes du Rhône i Châteauneuf-du-Pape.

Foto: Bigstockphoto/Magryt
  • 1.457
  • 160
  • 0

Preko 40 milijuna boca francuskog vina moglo bi biti lažno. Naime, jedna od najvećih francuskih vinskih tvrtki Raphaël Michel optužena je za prijevaru odnosno da je jeftiniim vinom punila butelje i prodavala ih kao skupa, zaštićena vina, Côtes du Rhône i Châteauneuf-du-Pape.

Prodavali su ih po 20 funti po bocu, a neke i za 100 funti, piše thesun.co.uk. Vjeruje se, navode kako prijevara traje od 2013. godine, a otkrivena je lani nakon što su francuski carinski službenici primijetili problem tijekom rutinske revizije.

Predsjednik tvrtke Raphaël Michel, Guillaume Ryckwaert, 39, uhićen je u Francuskoj i sada se suočava s optužbama za prijevaru

Strahuje se da je više od 100.000 litara vina na francuskom tržištu lažno označeno i da neki mogu biti u prodaji u Velikoj Britaniji. Naime, optužena tvrka lani je pijavila prihod od 70 milijuna funti, a Velika Britanija je jedno od najvećih izvoznih tržišta tvrtke.

Foto: Bigstockphoto/Magryt


Tagovi

Vino Prijevara Francuska


Autorica

Željka Rački-Kristić

Željka Rački-Kristić

Željka je diplomirana inženjerka poljoprivrede s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede!

Izdvojeni tekstovi

Izdvojeni oglasi