Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Croatia osiguranje
  • 14.04.2018. 07:30

Janko Kezele: Osiguranje doprinosi stabilnosti poslovanja i čini podlogu za razvoj

"Osiguranje je ulaganje u stabilnost poslovanja i treba ga doživljavati kao podlogu vizije razvoja", ističe Janko Kezele, iz obitelji koja se bavi seoskim turizmom i proizvodnjom vina već treće desetljeće. Da miran san nema cijenu, pročitajte u priči u nastavku.

Foto: Luka Smuk
  • 623
  • 42
  • 0

Kažu da živjeti u skladu prirodom čovjeku daje poseban unutarnji mir i smanjuje svakodnevni stres kojem su izloženi ljudi koji dane provode u uredima i za računalima. Živjeti, pak, od prirode je poseban izazov i zahtjeva istinsku posvećenost. Bilo da se bavite poljoprivredom ili stočarstvom poznate ljepotu stvaranja u vašim tvornicama na otvorenome i zahvalnost u svakom danu, no nekada priroda pokaže i drugo lice. Tuče, oluje, mraz ili požari dolaze nenajavljeno i nerijetko unište mukotrpna ulaganja od kojih živimo. Jedino što možete napraviti je razmišljati unaprijed i osigurati se od mogućih rizika kako bi moguće financijske gubitke lakše prebrodili i nastavili sa svojim radom. Danas kada poljoprivrednik od države dobiva 70% sredstava za osiguranje, ulaganje u miran san je neizostavno.

Janko Kezele, iz obitelji koja se bavi seoskim turizmom i proizvodnjom vina već treće desetljeće, za cilj ima vlastitu poljoprivrednu proizvodnju, kao i ponudu domaćih proizvoda kroz ugostiteljstvo i turizam kojima se bave na imanju. Na pitanje koliko je u njihovom poslovanju važno osiguranje, odgovara:

"U sektoru turizma postoje zakonske obaveze u pogledu osiguravanja gostiju, no bez obzira na zakone, svijest o tome da su naši gosti osigurani daje nam određenu mirnoću u poslovanju. 

Danas kada poljoprivrednik od države dobiva 70% sredstava za osiguranje, ulaganje u miran san je neizostavno.

Osjetili posljedice vremenskih prilika

Obzirom da se poljoprivreda slikovito opisuje kao tvornica pod vedrim nebom, naravno da smo osjetili posljedice vremenskih prilika. Vinograd kao višegodišnji nasad je vrlo izložen utjecajima prirode, posebno kada su u pitanju mraz i tuča. Nažalost, u godini s najvećom štetom naš nasad nije bio osiguran pa smo bili primorani samostalno snositi nastale troškove."

Što je utjecalo na odabir osiguratelja, Janko objašnjava: "Za Croatia osiguranje smo se odlučili zbog tradicije i kvalitetne podrške prilikom ugovaranja. Kod osiguravatelja su nam bitni dostupnost i povjerenje. Tradicija je svakako utjecala jer na našim drvenim kućicama stoje legendarne Croatia osiguranje pločice! Uvjeren sam da je osiguranje ulaganje u stabilnost poslovanja i da ga treba doživljavati kao podlogu za vizije razvoja."

Uvjeren sam da je osiguranje ulaganje u stabilnost poslovanja i da ga treba doživljavati kao podlogu za vizije razvoja.

Miran san nema cijenu

I gospodarstvo Kezele potvrđuje da miran san nema cijenu te da je moguć samo ako znate da vaš urod neće ispaštati zbog nepredvidivih situacija i da ste brigu prepustili nekom drugom. Vi se posvetite vašem uzgoju i proizvodnji, a u slučaju neželjenih situacija za vas je tu Croatia osiguranje s najširom lepezom pokrića na tržištu. Raznovrsna pokrića za poljoprivrednike koja se mogu ugovoriti samostalno ili kroz paket prilagođena su pojedinačnim potrebama, tako da u osiguranju usjeva i nasada uz osnovne rizike od tuče, požara i udara groma, možete ugovoriti i rizike od oluje, poplave, pozebe, ili rizik proljetnog mraza. Zatim, mogu se osigurati voćke i trsovi vinograda od primjerice rizika posolice, ali i usjevi, zrna, sjemenke, voće, stolno grožđe, povrće i kulturno bilje.

Kada je riječ o životinjama, osiguranje uključuje kopitare, goveda, ovce i koze, svinje, pse i mačke, pčele, ukrasne i egzotične životinje, kuniće, domaću perad, pernatu divljač, slatkovodne i morske ribe, školjke ili puževe.

Poljoprivredni paket koji sadržava 13 različitih vrsta osiguranja i nudi splet pokrića koji objedinjuje najučestalije rizike. Tu su osiguranje životinja, usjeva i nasada, od požara, od potresa, kućanstva, provalne krađe i razbojstva, loma stakla, loma stroja, osiguranje od odgovornosti, auto kaska, osoba od nesretnog slučaja, naknade bolničkih dana te kasko brodica i jahti. Paket klijentima ubrzava i olakšava proces osiguranja, a omogućuje im i dodatne pogodnosti i uštede.

Želite savjet u vezi osiguranja?

Ako ste zainteresirani za informativnu i neobvezujuću ponudu za osiguranje vaših usjeva ili nasada, ispunite kratki obrazac te će vas kontaktirati savjetnik Croatia osiguranja u najkraćem roku.


Tagovi

Croatia osiguranje Janko Kezele Seoski turizam Vino Vinarstvo Vinar Osiguranje usjeva Elementarna nepogoda


Partner

Croatia osiguranje d.d.

Vatroslava Jagića 33, 10000 Zagreb, Hrvatska
tel: 0800 1884, fax: +385 1 63 32 020, e-mail: info@crosig.hr web: http://www.crosig.hr

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dobar dan, ako bi tko mogao da pomogne kako da spasim ovaj cvijet? Danas sam uocila smedje mrlje, odmah sam izbacila zemlju, bili su crvi u njoj, oprala korijenje, posudu, i s novom, cistom zemljom zasadila.. Sto ce biti sada, plasim se da... Više [+]