Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • OPG Geržinić
  • 24.06.2015. 13:00

IPARD sredstva za poljoprivrednu mehanizaciju

Na istarskim tlima odlično uspijevaju i masline i vinova loza, stoga ne čudi da se sve više mladih ljudi odlučuje za bavljenje poljoprivredom.

Foto: OPG Geržinić
  • 364
  • 48
  • 0

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, obavila je novu isplatu na osnovi odobrenih sredstava iz IPARD programa, za završeno ulaganje u sklopu mjere 101 Ulaganja u poljoprivredna gospodarstva. OPG-u Marka Geržinića iz Ohnića, malog mjesta u općini Vižinada u Istarskoj županiji, isplaćeno je 240.507,38 kuna za ulaganje u nabavu poljoprivredne mehanizacije i to traktora, opreme za berbu, transport te zaštitu bilja.

Marko Geržinić je diplomirani enolog i nastavio je obiteljsku tradiciju bavljenja proizvodnjom vina. Na gotovo 10 hektara vinograda prevladava istarska malvazija, no rastu tu još chardonnay, cabernet sauvignon, refošk, muškat žuti i shiraz. Upravo ovu posljednju sortu, Geržinić je prije desetak godina, među prvima počeo saditi u Istri. Dio vina iz obiteljske vinarije ima markicu IQ (Istrian Quality). Vremenom, svoje su obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Geržinići upotpunili i proizvodnjom maslina. Na tri hektara maslinika uzgajaju sorte istarska bjelica, leccino i pendolino, od kojih nastaju ekstra djevičanska maslinova ulja, za koja je ovaj OPG na mnogim natjecanjima osvojilo nagrade, baš kao i za svoja vina.

Foto: OPG Geržinić


Fotoprilog


Tagovi

Agencija za plaćanja IPARD. Mjera 101 Marko Geržinić Ohnići Vižinada Istarska županija Chardonnay Cabernet sauvignon Refošk Muškat žuti Shiraz Vinogradi Vinarija Enolog Istarska malvazija Istrian quality Masline Maslinici Istarska bjelic


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.