Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ivan Rakitić
  • 02.08.2018. 13:00

I Ivan Rakitić ide u vinare? Raketa dobio vinograd od žepačke Vinarije Povratak!

Raketu svojataju i u Slavoniji i u Bosni. U Sikirevcima je počasni mještanin, a u Žepču je dobio vinograd.

Foto: Facebook/Vinarija Povratak
  • 1.348
  • 118
  • 1

Nogometna zvijezda Ivan Rakitić, od milja zvan Raketa, hrvatski reprezentativac koji je na posljednjem Svjetskom prvenstvu u nogometu odigrao važnu ulogu i s dečkima doveo hrvatsku do svjetskog srebra ima obožavatelje na svim stranama svijeta. 

Naravno, najviše ga svojataju u Slavoniji, točnije u Sikirevcima, selu koje se smjestilo uz Savu, odmah naspram Donje Dubice u BiH. Njihov je počasni mještanin i tko god može, traži u svom obiteljskom stablu kakvu rodbinsku vezu s Raketom. Iz Sikirevaca je Ivanov otac Luka dok je majka Kata iz Žepča

Zato je logično i jasno da ga i u Žepču obožavaju i svojataju. U kolikoj mjeri, pokazao je čin vlasnika Vinarije Povratak Vinka Zovka

"Ponosni na sjajne rezultate koje je postigao Ivan Rakitić tijekom svoje nogometna karijere, a posebice na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, Vinarija Povratak je odlučila darovati vinograd obitelji Rakitić, na njihovom obiteljskom zemljištu u Ponijevu. Prije nekoliko dana smo posjetili obitelj, razmijenili darove i dogovorili daljnje korake potrebne za realizaciju ovog projekta. To je najmanje što smo mogli darovati Ivanu i obitelji Rakitić, u znak zahvale za promoviranje našeg žepačkog kraja", objavili su na svojoj FB stranici

Dakle, Ivan Rakitić ne mora se brinuti za budućnost, tim više što se mnogo njegovih kolega bavi ili će se možda baviti vinarstvom. Primjerice, baš kao i Rakitić, igrač Barcelone (doduše, bivši) Andrés Iniesta. Legendarni Španjolac u nogometnoj momčadi FC Barcelone zaradio je nadimke poput "Iluzionista" i "Mozga".

Iniesta - najbolji vinar među nogometašima?

Tijekom svoje karijere, između brojnih pobjeda, omogućio je Španjolskoj osvajanje Svjetskog nogometnog kupa 2010., a proglašen je i najboljim igračem Eura 2012. No, daleko od nakrcanih stadiona, Iniesta je, osim što je jedan od najboljih svjetskih veznih igrača, jedan od glavnih igrača i u obiteljskoj vinariji u pokrajini Manchuela, gdje je i odrastao. Obiteljski posao s vinom ima i ime - Bodega Iniesta.

Podsjetimo, veliki David Beckham već se sada bavi proizvodnjom vina i viskija. 

Beckham: Što poslije nogometa? Vino i viski!

Mladi Šime Vrsaljko koji ima vremena razmišljati o tome što će poslije nogometa već dolazi iz vinogradarske obitelji. Naime, Vrsaljkov djed po kojemu je nogometaš dobio ime je iz Nadina gdje se vinova loza proteže na 320 hektara, uglavnom u ekološkom uzgoju.

Da nije nogometaš, Šime Vrsaljko bi možda bio jednako uspješan vinogradar?

Dakle, nogomet i vino itekako idu zajedno, posebno u ovim našim krajevima koje ima dugu i bogatu vinogradarsku prošlost, a uvjereni smo u to, i budućnost! 


Tagovi

Ivan Rakitić Vinarija Povratak Vinograd Svjetsko prvenstvo u nogometu


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.