Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Bordeaux
  • 03.12.2017. 12:43

Hrvatski vikend u gradu vina - Bordeauxu

23 hrvatske vinarije ovog vikenda predstavile vina u Bordeauxu u Francuskoj

  • 364
  • 34
  • 0

Hrvatska vina okupljena pod brandom „Vina Croatia - Vina mosaica“ ovog se vikenda predstavljaju u svjetskoj prijestolnici vina - Bordeauxu. U La Cite du Vin, odnosno Gradu vina, dvadeset tri vinarije okupljene pri Udruženju vinarstva Hrvatske gospodarske komore vinoljupcima iz cijelog svijeta nude enološke okuse Slavonije i Podunavlja, brdovite Hrvatske, Istre i Primorja te Dalmacije.

Prošle godine otvoreni „hram vinarstva“ - Grad vina - dosad je posjetilo pola milijuna posjetitelja iz cijelog svijeta. Uz prikaz svjetske povijesti uzgoja vinove loze te pripravljanja vina ovdje se mogu naći i kušati vina iz 72 države, od oko njih 90 u kojima se prostiru vinogradi. Među njima su sada i hrvatska a Udruženje vinara HGK s Gradom vina ima ugovor da iz naših vinogorja iduće tri godine u Bordeaux dostavi najmanje tisuću boca.

Pored vrlo posjećenih i vođenih degustacija vina te kušanja hrvatske hrane uz hrvatsku glazbu posjetitelji Grada vina ovog vikenda mogu slušati predavanja doc. dr. sc. Darka Preinera s Agronomskog fakulteta u Zagrebu o našim vinima i vinogorjima te prof. dr. sc. Mladena Bobana s Medicinskog fakulteta u Splitu na temu vino i zdravlje.

Inače Gradom vina tim supermodernim objektom izgrađenim na 10 etaža i za 81 milijun € upravlja posebna zaklada koju su osnovali bordoški vinari uz pomoć donatora čime se dodatno pridonosi promociji ne samo francuskih vina nego općenito enološkoj kulturi. Bordeaux i njegove châteaue na godinu posjeti 6 milijuna vinoljubaca iz cijelog svijeta a na 112 000 ha ovdašnji vinari proizvedu 5 milijuna hektolitara vina i od njega zarade oko 15 milijardi €.


Fotoprilog


Tagovi

Bordeaux HGK Darko Preiner Mladen Boban Vina Croatia Vina mosaica


Autor

Vedran Stapić

Više [+]

Jedan od osnivača Agrokluba. Bavi se organizacijom, razvojem novih proizvoda i rješenja, a s vremena na vrijeme, u trenucima inspiracije nešto i napiše :)

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Sretan i blagoslovljen Uskrs želi Vam vaš Novocommerce International 💚💛
Da li se u gnijezdu pronašla kakva John Deere igračka? 🎁🐰 Šaljite nam slike u komentaru 🤗
#novocommerce