Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Damir Rukovanjski
  • 25.09.2013.

Hažićeva vina i jabuke

Cijela obitelj Hažić radi na imanju. Kod njih se pored odličnih vina ističe i proizvodnja jabuka, odnosno proizvoda od jabuka

  • 754
  • 67
  • 0

Nazvali smo Tatjanu Hažić. Ugodan glas bio je oduševljen idejom da ih posjetimo na njihovu imanju i vinskoj kući. „Stižem za 20 minuta“ rekla je Tatjana koja je bila u Čakovcu, a mi u Svetom Martinu na Muri. I stvarno. Samo 20 minuta vožnje od Čakovca, tu je vinarski raj. Tu je doista sve predivno. Ti brežuljci nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. No, kada malo bolje razmislim, gledajući oca Radenka kako po toj strmini obrađuje vinograd, mišljenja sam da se tu dobro moraju oznojiti svi koji rade.

Vinogradi obitelji Hažić

"Bavimo se voćarskom, vinogradarskom i vinarskom proizvodnjom, te pružanjem turističkih usluga u Vinskoj kući gdje vikendom ugošćujemo najavljene grupe", ističu Hažići.

Majku Biserku smo zatekli kako poslužuje vinom goste u kući, a otac Radenko, kako smo već rekli, bio je u vinogradu. Na traktoru. Kćeri Tatjana i Valentina bave se pružanjem turističkih usluga na domaćinstvu. Postoji mogućnost prihvata gostiju na engleskom i na njemačkom jeziku. Potrebna je prethodna najava za posjetitelje Vinske kuće i grupe veće od 10 ljudi. Degustacija i pojedinačni programi mogu se kreirati prema željama i potrebama grupe uslijed prethodnog dogovora. Ovaj prekrasni vinograd nalazi se na krajnjem sjeverozapadu Međimurja, na Međimurskoj vinskoj cesti, između općine Sveti Martin na Muri i općine Štrigova, točnije u mjestu Jurovčak koje se nalazi u neposrednoj blizini Spa & Sport Resort Sveti Martin.

Vinograd obitelji Hažić

S brežuljka na kojem su smješteni seže prekrasan pogled na Toplice okružene šumama, voćnjacima i vinogradima, što ga čini savršenim mjestom za odmor, sport i rekreaciju. U svojem su kraju poznati po proizvodnji jabuka i njihovim kvalitetnim organoleptičkim svojstvima zbog kojih su vrlo tražene. Svi voćnjaci opremljeni su sustavom za navodnjavanje i protugradnim mrežama. U sklopu gospodarstva imaju i vlastito skladište za jabuke s rashladnim sustavom kapaciteta 120 tona. U prodaji su svježe jabuke sljedećeg sortimenta: idared, granny smith, jonagold, gloster i zlatni deliše. A prodaju i 100% domaći jabučni ocat, vino od jabuka, sok od jabuka i sušene jabuke (sorte granny smith i zlatni deliše.)

Vina obitelji Hažić

"Proizvodimo kvalitetna vina raznovrsnog sortimenta. Na izložbama vina izlažemo od 2003. godine te smo na svakoj bili zapaženi, što dokazuju i nagrade koje smo primili. Trenutačno su u ponudi sljedeća vina: butelja Graševina (2009., suho) i butelja Graševina (2012., suho), butelja Chardonnay (2011., polusuho) i butelja Chardonnay (2012., polusuho), te butelja Traminac mirisavi (2011., poluslatko) i butelja Traminac mirisavi (2012., poluslatko). U ponudi je i izvrsna mješavina vina iz 2012.g. sorata graševina, chardonnay i sauvignon bijeli pod nazivom Martinovo ruho" ističu Hažićevi koji su se ovim poslom počeli baviti nakon što su u Sloveniji ostali bez posla. I počeli malo i postali veliki.


Tagovi

Međimurje Hažić Štrigova Vino Jabuke Sirče Sveti Martin Graševina Jurovčak


Autor

Damir Rukovanjski

Više [+]

Diplomirani agronom, dugogodišnji dopisnik, novinar i urednik u Glasu Slavonije, osnivač i urednik AgroGlasa od 2000. do 2008. Urednik EU Agro Info od 2008 do 2013., urednik Agrotehnike, izdavač brojne stručne poljoprivredne literature. Kolumnist Agrokluba od 2008.godine. Nekadašnji suradnik Gospodarskog lista, Nove Zemlje. Član Hrvatskog novinarskog društva od 1993.godine i član Izvršnog odbora Zbora agrarnih novinara HND.