Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivreda
  • 27.01.2009.

Feravino postaje podrum vrhunskih crnih vina

  • 1.728
  • 85
  • 0

Feravino iz Feričanaca, koje posluje u sastavu našičke Nexe Grupe, pustilo je u rad novi podrum od 500 četvornih metara za kontroliranu fermentaciju crnih vina. Feravino želi u idućih nekoliko godina postati prvi kontinentalni podrum za preradu i proizvodnju kvalitetnih i vrhunskih crnih vina, priopćeno je iz Nexe Grupe.

U podrumu je počela prerada frankovke s odabranih mikrolokacija vinogorja Feričanci, u šest novih vinifikatora kapaciteta 350 hektolitara. Započela je i integralna vinifikacija crnih sorata grožđa koje su po prvi puta zasađene u vinogradima Feravina, u barrique bačvama od 500 litara. Uloženo je također i u nove barrique bačve, zemljište za vinograd te nove sorte sadnog materijala.

Feravino je protekle godine na 3. Međunarodnom vinskom festivalu u Zagrebu nagrađeno s tri grozda za vrhunska predikatna vina, a uvršteni su i u Zlatne vinare 2008. godine.

Uzgoj vinove loze i proizvodnja vina u Feričancima ima dugu tradiciju - podrum u Feričancima je sagrađen 1962. godine. Danas Feravino uzgaja vinovu lozu na 150-170 hektara, među kojima je od bijelih sorti najzastupljenija graševina, a frankovka, koja je ujedno i glavni brand Feravina, najzastupljenija je crna sorta grožđa. U manjem omjeru zastupljeni su i bijeli pinot, rajnski rizling, zweigelt, te novitet u sortimentu Feravina - syrah. Godišnja proizvodnja vina u Feravinu kreće se između 800.000 i 900.000 litara.


Izvori

Privredni vjesnik

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Svi su uranili ove godine.