Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Erdutski vinogradi
  • 02.03.2014. 18:15

Erdutskim vinogradima četiri priznanja

U konkurenciji od 150 prijavljenih uzoraka, vinima Erdutskih vinograda tri zlatna i jedno srebrno priznanje

Foto: depositphotos, Efired
  • 287
  • 33
  • 0

Erdutski vinogradi postigli su još jedan veliki uspjeh. Na netom završenom ocjenjivanju približno 150 prijavljenih uzoraka vina iz Hrvatske i okolnih zemalja uoči održavanja ovogodišnjeg sajma Gast u Splitu, od 5. do 9. ožujka, čak četiri vina Erdutskih vinograda osvojila su najsjajnije medalje i priznanja.

U kategoriji bijelih predikatnih, suhih i polusuhih vina zlatne medalje osvojila su:

  • Graševina berbe 2011.
  • Traminac mirisavi berbe 2011.
  • Traminac mirisavi berbe 2012.

U kategoriji pak crnih mirnih vina Merlot Barrique Erdutskih vinograda osvojio je srebrnu medalju. Predsjednik Udruženja enologa Hrvatske, Bernard Kozina, tom je prigodom istaknuo da je kakvoća hrvatskih vina iz godine u godinu sve bolja, tako da ne moramo strahovati za njihovu budućnost.

Graševina, vrhunsko suho vino, proizvedeno od istoimene sorte grožđa, najzastupljenija je sorta u Erdutskom vinogorju. Vrhunska graševina iz Erduta izvrsno se sljubljuje sa hladnim predjelima sa šunkom, kao i bijelom ribom, pečenom teletinom, janjetinom, svinjskim lungićem te brojnim drugim delicijama.

U Erdutskim vinogradima, smještenin na istočnim padinama Daljske planine uz rijeku Dunav, ponosni su na uspjehe i zahvalni na dobroj berbi. Iz godine u godinu neumorno rade na podizanju kvalitete svojih vina, a ovo je još jedna potvrda kvalitete.

Foto: depositphotos, Efired


Tagovi

Erdutski vinogradi Vino Vinarstvo Gast Split Erdut Merlot Barrique Traminac mirisavi Graševina Bernard Kozina


Autorica

Nikolina Fako

Više [+]

Nikolina je administratorica portala Agroklub. Ima 28 godina, a završila je diplomski studij marketing managementa na Ekonomskom fakultetu u Osijeku ... a moto joj je: „Život je puno lakši ako kroz njega ideš sa osmijehom“.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]