Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Erdutsko vinogorje
  • 21.11.2019. 07:30
  • Osječko-baranjska, Erdut

Erdutski vinogradi ponose se najvećom plantažom graševine u Hrvatskoj, ali i svijetu!

Erdutski vinogradi kao najveća tvrtka erdutskog vinogorja obrađuje vinograd površine 513 hektara, od čega se 63 hektara zanavlja. Ove godine imaju urod s 450 hektara.

Foto: Pixabay/distel2610
  • 1.703
  • 64
  • 0

Erdutski vinogradi kao najveća tvrtka erdutskog vinogorja obrađuje vinograd površine 513 hektara, od čega se 63 hektara zanavlja. Ove godine imaju urod s 450 hektara. U ovom području ima još sedam malih vinara, za razliku od Baranje gdje ih je više. 

"Nalazimo se u najvećem vinogradu u jednom komadu u Republici Hrvatskoj, površine gotovo 500 hektara, a od toga je 280 hektara zasađeno graševinom. Također, tih 280 hektara je najveća plantaža graševine na cijelom svijetu. Graševina je najbolja u Erdutu, jer upravo ona iz Erdutskog vinogorja osvaja najveće nagrade, kako kod nas u županiji, tako i u cijelom svijetu", rekao je Hrvoje Pavić iz Erdutskih vinograda.

Graševina ovdje daje najbolje prinose, ističe Pavić, zahvaljujući čuvenom erdutskom terroiru, odnosu čovjeka, tla, klime, a naravno i veličanstvenog Dunava.

"Ova godina nije počela obećavajuće, krenula je s velikim maglama, kišama, bilo je pitanje hoće li se stići sve orezati. Od lipnja je krenulo prekrasno vrijeme tako da možemo reći da su naši kolege s plantaže izvukli ovo u jako dobru godinu zahvaljujući stalnom osluškivanju vremenske prognoze i tako tempiranju radova u vinogradu. Prošle godine smo izuzetno rano krenuli s berbom no ove godine krenuli smo "školski", s prvim danima rujna, a oko 15. listopada završili s posljednjim berbama, kada smo brali zadnju sortu cabernet sauvignona. Zadovoljni smo prinosima".

Osim graševine, od bijelih sorti imaju chardonnay, i to pod 22 hektara, što predstavlja najveću plantažu chardonnaya u Hrvatskoj. Imaju i sauvignon bijeli, pinot sivi, kao i nezaobilazan pinot crni od kojeg proizvode rose.

Što je još rekao Hrvoje Pavić iz Erdutskih vinograda, pogledajte u videoprilogu:


Tagovi

Erdut Vinograd Proizvodnja vina Erdutski vinogradi Graševina


Partner

Osječka televizija

Sv.L.B.Mandića bb, Osijek, Hrvatska
tel: (031) 400 - 000, e-mail: marketing@ostv.hr web: http://www.osjecka.com

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]