Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ocjenjivanje vina u Feričancima
  • 24.01.2014. 12:00

Bijela vina odlična, rose podbacio

Za najbolje vino odabrana je graševina Zvonka Katavića iz Zoljana, koja je ponijela titulu šampiona ''Feričanačkog vinca 2014.''

Foto: freepik.com
  • 337
  • 26
  • 0

U organizaciji Udruge vinograda, vinara i voćara Feričanci i vinskog podruma FeraVino, pod pokroviteljstvom Općine Feričanci održano je 21. ocjenjivanje kvalitete vina. U ocjenjivanju su sudjelovali vinari i vinogradari Feričanaca, Valenovca, Gazija, Crkvara, Zoljana, Našica i Orahovice.

Ukupno 46 uzoraka bijelih, crnih i rose vina prijavljeno je ove godine na ocjenjivanje. Najviše bodova stručne komisije dobilo je bijelo vino graševina Zvonka Katavića iz Zoljana, koji je proglašen i šampionom ''Feričanačkog vinca 2014.''. Zlatnu diplomu za crno vino frankovku dobio je Damir Završki iz Feričanaca.

Prema mišljenju stručnog suda u kategoriji rose vina, najkvalitetnija je bila frankovka rose Davora Boljkovca iz Orahovice, koji ipak nije dobio dovoljan broj bodova za zlatnu, nego mu je pripala srebrna diploma. Dodijeljeno je ukupno 6 zlatnih, 27 srebrnih te 7 brončanih diploma koje je vinarima uručio Damir Završki, predsjednik udruge. Među vinima koja su dobila zlatna priznanja našla su se i graševina Zdenka Bilandžića iz Feričanaca , chardonnay Saše Milobara iz Orahovice i cabernet sauvignon Josipa Matković iz Orahovice.

Izuzetno je zadovoljan bio i Miroslav Ivanković, predsjednik komisije za ocjenjivanje vina i enolog u FeraVinu, koji je naglasio kako je vinogradarska godina koja je bila zahtjevna, ipak ispala vrlo uspješna. Izrazio je izuzetno zadovoljstvo što su se proizvođači pojavili sa novim sortama - muškat žuti i muškat rose. Naglasio je kako je ovogodišnje ocjenjivanje bilo iznimka što se tiče bijelih vina, koja su za razliku od proteklih godina, prevladavala na ocjenjivanju i pokazala su se najboljima u prošlogodišnjoj zahtjevnoj proizvodnji. Obično se zaprimi najviše uzoraka crnih vina, ali ove godine to nije bilo tako. "Frankovka kao sorta, tradicionalno i u najtežim uvjetima daje korektna vina. Kod rosea sam očekivao puno više, međutim, ta su vina podbacila", rekao je Ivanković.

Foto: freepik.com


Tagovi

Graševina Frankovka Vino Feričanci Ocjenjivanje Zvonko Katavić Damir Završki Davor Boljkovac Zdenko Bilandžić Saša Milobar Josip Matković Miroslav Ivanković


Autorica

Nikolina Fako

Više [+]

Nikolina je administratorica portala Agroklub. Ima 28 godina, a završila je diplomski studij marketing managementa na Ekonomskom fakultetu u Osijeku ... a moto joj je: „Život je puno lakši ako kroz njega ideš sa osmijehom“.