Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Berba grožđa
  • 23.09.2013. 08:00

Alma bere grožđe u Srijemu

Iako je u svijetu uobičajeno da se grožđe bere kombajnima, kod nas je to još na razini avangarde i avanture. No, u Vupiku već četiri godine tako obavljaju berbu

  • 1.310
  • 122
  • 0

Najatraktivniju berbu grožđa u Hrvatskoj svakako možete doživjeti u vukovarskom VUPIK-u. Naime, tamo će te prisustvovati strojnoj berbi grožđa. Inače, uobičajenoj u svjetskoj proizvodnji vina, a kod nas još uvijek avangarda. Beračica koju smo vidjeli u Vupiku dnevno pobere pet do šest hektara vinograda.

Kombajn za berbu grožđa - Alma

Velikim investicijama u mehanizaciju, stvoreni su uvjeti za bolju iskorištenost grožđa, a ujedno i poboljšanje kvalitete vina. Povećanjem kapaciteta vinarije, osuvremenivanjem punionice vina kao i osiguravanjem vrhunskih tehnoloških uvjeta za proizvodnju, stvaraju se preduvjeti za ponovno pozicioniranje Vupika kao prepoznatljivog proizvođača vina, ističu u poslovnom centru vinogradarstvo, voćarstvo i vinarstvo dok smo gledali Almu u radu.

Francuska tvrtka ALMA tradicije više od 30 godina, danas je vodeći svjetski proizvođač traktorski vučenih beračica grožđa i od nedavno također iznimno jaka kao proizvođač samohodnih multifunkcionalnih beračica grožđa. Povijest tvrtke datira još od 1922. godine. Kvaliteta koncepcije i proizvodnje osigurava tehničku prednost za poboljšan radni učinak i pouzdanost. Prostorna udobna kabina vozača, dostupnost ulaznih stepenica i osigurana galerija, široki i tako još učinkovitiji radni sistem, pripadaju najvažnijim aspektima ovog stroja.

Kombajn za berbu grožđa

Kao i uobičajeno šasija vozila jest dvostruko upravljiva. Ravnine prijema omogućuju odličnu nepropusnost uz minimalne gubitke bobica grožđa. Prihvatne trake na ALMA beračici su fleksibilne i omogućuju perfektan prihvat bobica bez gubitaka. U nastavku pogledajte i video snimku rada kombajna za berbu grožđa na Vupiku.


Tagovi

Alma Kombajn Vupik Agrokor Grožđe Vinogradarstvo


Autor

Damir Rukovanjski

Više [+]

Diplomirani agronom, dugogodišnji dopisnik, novinar i urednik u Glasu Slavonije, osnivač i urednik AgroGlasa od 2000. do 2008. Urednik EU Agro Info od 2008 do 2013., urednik Agrotehnike, izdavač brojne stručne poljoprivredne literature. Kolumnist Agrokluba od 2008.godine. Nekadašnji suradnik Gospodarskog lista, Nove Zemlje. Član Hrvatskog novinarskog društva od 1993.godine i član Izvršnog odbora Zbora agrarnih novinara HND.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Gudovcu živo na proljetnom sajmu. Jedni kažu da je skupo, dok drugi troše bez pitanja. Jedni su sretni s ovim terminom dok neki trgovci smatraju da treba biti ranije, prije sjetve. Kako god, i u ovom formatu od četiri dana, posjetitelja n... Više [+]