Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • KHL Medveščak
  • 22.10.2017. 07:30

Zagrebački Medvjedi za opožarenu Dalmaciju!

Hokejaši Medveščaka u suradnji s Hrvatskim šumama od svake prodane sezonske ulaznice za svoju iduću EBEL sezonu doniraju sadnicu za opožarena područja Splita i okolice!

Foto: medvescak.com
  • 360
  • 50
  • 0

Klub hokeja na ledu Medveščak je u suradnji s Hrvatskim šumama pokrenuo akciju "Pošumimo Hrvatsku zajedno" kojoj je svrha pokrenuti javnost da kupnjom sezonske ulaznice za utakmice Medveščaka doniraju jednu sadnicu kako bi se sanirale šumske površine koje su stradale u srpanjskim požarima u okolici Splita.

Klub hokeja na ledu Medveščak itekako brine o tome da šume u Hrvatskoj budu zdrave, zelene te da osiguravaju stanište za brojne divlje vrste, napose medvjede koji su zaštitni znak ovoga kluba. Zgroženi brojnim požarima koji su ovoga ljeta harali našom obalom, odgovorni ljudi Medveščaka nisu htjeli čekati da "netko ili nešto padne s neba" već su se odlučili na akciju. I to kakvu!

Nastavak lijepe poruke o navijačima

Za svaku prodanu sezonsku ulaznicu KHL Medveščak će donirati po jednu sadnicu. Cijena jedne sadnice jest 4 kune a Medveščak je do početka sezone prodao 1.029 sezonskih ulaznica. No to je samo početak.

Hokejaši Medveščaka u suradnji s Hrvatskim šumama od svake prodane sezonske ulaznice za svoju iduću EBEL sezonu doniraju sadnicu za opožarena područja Splita i okolice!

"Proteklih smo mjeseci nažalost bili svjedoci vatrene stihije na samom pragu Splita, koji je obranjen zajedničkim naporima vatrogasaca i brojnih hrabrih dobrovoljaca. Među njima su se našli i navijači naših najvećih nogometnih klubova, koji su u trenu zaboravili međusobna nadmetanja i pohrili spasiti grad. Kako bi se ova lijepa poruka o zajedništvu i velikom srcu sporta nastavila, Medveščak je odlučio podržati ovo sportsko prijateljstvo te u pošumljavanje opožarenih područja uključiti i svoje navijače", izjavio je direktor komunikacija Medveščaka Ranko Vučinić i pojasnio:

"Akciju započinjemo tako da svaka naša prodana sezonska ulaznica predstavlja jednu sadnicu koju doniramo za pošumljavanje opožarenog Splita i okolice. U ovoj početnoj fazi odmah doniramo 1.026 sadnica vrste koja najbolje odgovara ovom području i koja će u što kraćem periodu pomoći da se požarom stradalo područje prirodno obnovi te spriječe neke moguće opasne posljedice kao što su erozija tla i slično. Ovime otvoreno pozivamo sve naše navijače, partnere, sportske prijatelje i simpatizere da se uključe u akciju, kako bismo zajedno našu obalu i otoke stradale u požarima pošumili i ponovno učinili zelenima".

Poziv navijačima na uključivanje u ovu akciju zagrebački Medvjedi su službeno uputili i na prvoj utakmici sezone, koja se održala 10. rujna u Ledenoj dvorani zagrebačkog Doma sportova. Osim kupnjom sezonske ulaznice, građani će svoj doprinos moći dati i kroz simbolične donacije u vrijednosti od jedne do nekoliko sadnica koje će se prikupljati kroz brojne aktivnosti organizirane u sklopu utakmica Medveščaka, ali i izvan njih. Kako se opožareni prostor ne može odmah pošumljavati, jer su za takve radnje najpogodniji jesen i proljeće, prikupljena Medveščakova donacija bit će uručena Hrvatskim šumama a na korist cijeloj lokalnoj zajednici.

"Ovakve hvalevrijedne akcije od koristi su za cijelo društvo, koje osim što sudjeluje u saniranju katastrofe golemih razmjera, razvija samosvijest o opasnostima koje donose požari. Svjedoci smo cijelog niza požara koji su nastali zbog nemara, a upravo je to dio na kojem svi zajedno kao društvo moramo poraditi. To ovoj akciji daje i edukativni karakter te osjećaj zajedništva koji je bitan svakoj naciji kako bi opstala", izjavio je predsjednik Uprave Hrvatskih šuma Krunoslav Jakupčić.

Za jedan opožareni hektar potrebno 2.000 sadnica

Za jedan opožareni hektar tla potrebno je oko dvije tisuće sadnica, što znači da je pred svima mnogo posla oko vraćanja prvobitnog izgleda nastradalim područjima. Stoga u Medveščaku i Hrvatskim šumama ističu kako je ovo tek prvi korak u akciji 'Pošumimo Hrvatsku zajedno' - akcija će trajati do samog kraja hokejske sezone, do proljeća, kada bi i započelo pošumljavanje opožarenih područja.

Sve informacije i detalji o akciji "Pošumimo Hrvatsku zajedno" te o načinu kako se mogu uključiti i drugi bit će najavljeni na www.medvescak.com. Grad Split i okolica samo su prvi dio velike društveno odgovorne i edukativne turneje koju od danas započinju hokejaši Medveščaka i Hrvatske šume.

Foto: medvescak.com


Izvori

Časopis HŠ


Tagovi

KHL Medveščak Pošumljavanje Sadnice Požar Split


Partner

Hrvatske Šume d.o.o.

Ulica kneza Branimira 1, 10000 Zagreb, Hrvatska
tel: +385 1 4804 174, e-mail: [email protected] web: http://www.hrsume.hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

#wineandwalk 2022. u predivnoj Baranji 🍷🤗🌽