Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Krađa drveta
  • 25.03.2015. 13:35

U međimurskoj šumariji posječena i ukradena stabla!

U razdoblju od 3. do 11. ožujka u šumskom predjelu zvanom Škarje, nedaleko mjesta Držimurec, nepoznati počinitelj posjekao je i potom ukrao nekoliko desetaka stabala graba, hrasta lužnjaka i javora.

Foto: depositphotos.com,
  • 290
  • 33
  • 0

U ponedjeljak, 23. ožujka, Policijska uprava međimurska zaprimila je obavijest nadležne Šumarije da je u razdoblju 3. do 11. ožujka u šumskom predjelu zvanom Škarje, nedaleko mjesta Držimurec, nepoznati počinitelj posjekao i potom ukrao nekoliko desetaka stabala graba, hrasta lužnjaka i javora.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko desetaka tisuća kuna, dok će se protiv počinitelja podnijeti kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Čakovcu, javljaju iz policije.

Inače, bespravnom sječom ne nastaje samo šteta iskazana u vrijednosti drvnog materijala, nego se narušava sklop šume, gubi na kvaliteti ostalih stabala, narušava se stabilnost rubnih stabala te se izaziva niz drugih posljedica štetnih za šume

Prema navodima Večernjeg lista, kradljivci i preprodavači drva ilegalno posječenih drva u šumama kojima gospodare Hrvatske šume, nanose milijunske štete, posebno na istoku Slavonije. Barem stotinjak ljudi i toliko obitelji živi od ilegalnog ili poluilegalnog izvoza ogrjevnog drveta iz šume.

Foto: depositphotos.com, @sergeevspb1976


Tagovi

Krađa drveta Međimurje Škarje Držimurec Grab Lužnjak Javor Materijalna šteta Hrvatske šume


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."