Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Drvna industrija
  • 14.03.2018. 13:30

Tolušić: Sutra se potpisuju ugovori za dodjelu drvne mase, objavit ćemo količine i potpisnike

Ministar Tomislav Tolušić otvorio je danas konferenciju "Budućnost hrvatske drvne industrije".

Foto: Pixabay/StockSnap
  • 217
  • 19
  • 0

Konferenciju "Budućnost hrvatske drvne industrije" otvorio je danas ministar Tomislav Tolušić. "Cilj novog modela raspodjele drvne sirovine je zaustaviti depopulaciju ruralnih prostota i tržištu ponuditi finalne proizvode od naše domaće sirovine, a ne samu sirovinu jer traži da se sva raspoloživa sirovina preradi u lokalnim tvrtkama, registriranim u RH. Sutra se potpisuju ugovori za dodjelu drvne mase, a sve količine i potpisnike ćemo javno objaviti.

Moramo zajedno težiti stvaranju proizvoda s dodanom vrijednosti u svim segmentima proizvodnje, pa tako i u proizvodima od drva", rekao je ministar na konferenciji na kojoj se raspravljalo o Strategiji razvoja prerade drva, razvoju proizvodnje vrhunskog namještaja od domaće sirovine, pomoći poduzetnicima i financiranju razvoja drvne industrije te o aktualnim temama iz ovog sektora, navodi se u priopćenju resornog ministarstva.

Strategija razvoja prerade drva i proizvodnje namještaja Republike Hrvatske 2017. – 2020., s akcijskim planom provedbe je, pojašnjavaju, prvi nacionalni dokument izrađen nakon ulaska RH u EU kojim se planira strateški razvoj prerade drva i proizvodnje namještaja sukladno načelima i politikama održivog gospodarstva i razvoja ruralnih prostora. Strategija će u svom programskom razdoblju biti usmjerena na stvaranje trenutno nedovoljno razvijene institucionalne podrške, od sirovinske preko financijske do podatkovne infrastrukture, što je i definiralo prioritete razvoja i razvojne mjere do 2020.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Drvna industrija Strategija Tomislav Tolušić