• Napad stršljena
  • 06.08.2017. 09:00

Stršljeni izboli i usmrtili nadničara u šumi

Roj stršljena napao je i usmrtio 37-godišnjeg Nenada Stankovića koji je s kolegama u susjednoj BiH krčio šumski puteljak.

Foto: Bigstock/AZALIA
  • 3.300
  • 211
  • 0

Roj stršljena napao je i usmrtio 37-godišnjeg Nenada Stankovića u šumi, u mjestu Cvrtkovici, kod Stanara u susjednoj BiH. Hitna pomoć koju je pozvao vlasnik šume mogla je samo ustanoviti smrt.

Nesreća se dogodila između 6-6.30 sati, čim su počeli s kčenjem granja koje je prepriječilo šumski puteljak.

Kako se zaštititi od stršljena?

"Nenada je u glavu ubolo pet stršljena, te je sjeo na panj i samo se prevrnuo na leđa. Bio je sav crn. Ugušio se nedugo nakon napada stršljena. Pozvao sam doktore i utovario ga u terenca te smo krenuli. Hitna pomoć nas je stigla na pola puta do bolnice, ali doktor je rekao da Nenadu nije bilo spasa", ispričao je vlasnik šume Pero Tutnjević.

Stršljeni su u ruku i leđa uboli i drugog nadničara Vladu Marinkovića, ali mu, srećom, nije bilo ništa.

Stanković je nakon uboda dobio snažnu alergijsku reakciju, odnosno, pao je u anafilaktički šok i vrlo brzo nakon toga preminuo, piše oslobodjenje.

Foto: Bigstock/AZALIA


Autorica

Maja Celing Celić

Maja je profesorica hrvatskog jezika i književnosti s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Također je hobi vrtlarica te urednica Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Danas je #digitalizacija poljoprivrednog sektora izuzetno važna. Kako ubrzati transformaciju poljopr... Pročitaj cijelu bilješku »