• Sječa stabala
  • 24.11.2019. 16:30
  • Reading, Engleska

Slučajno posjekli 800 mladih stabala u parku

Radnici održavanja zelenila u engleskom gradu Readingu slučajno su posjekli stotine sadnica koja su donirana za akciju volonterske sadnje u 2016. i 2017. godini. Stabla su uništena tijekom rutinskog čišćenja raslinja.

Foto: Pixabay/marinwib
  • 1.055
  • 57
  • 0

Reading je grad u Engleskoj, smješten na rijeci Temzi, udaljen 70-ak kilometara zapadno od Londona. Uz puno zelenila, u tom je gradu smješten i Palmer Park koji datira još iz kraja 19. stoljeća, a danas se proteže na 20 hektara površine.

Ogromna je to površina za održavanje, priznat ćete. Ipak, vijest da je baš prilikom održavanja u tom parku sasječeno 800 sadnica stabala - odjeknula je nadaleko. 

Naime, djelatnici održavanja zelenila u tom su gradu slučajno posjekli stotine sadnica koje je donirao Woodland Trust za akciju volonterske sadnje u 2016. i 2017. godini. Stabla su uništena tijekom rutinskog čišćenja raslinja, piše BBC

"Nažalost, mladice su bile neoznačene i nisu se jasno vidjele među koprivom i divljom kupinom", rekli su u Vijeću Grada Readinga. 

Vijećnica Karen Rowland je obiećala da će se izbor većih stabala zasaditi na prikladnijim mjestima unutar parka kako bi se popravila situacija. Dodala je da su naučili lekciju i ispričala se volonterima koji su sudjelovali u sadnji. 

Volonteri smatraju kako se radi o ogromnom gubitku jer se radi o stablima koja su rasla već dvije godine u parku. U dijelu gdje su ih sadili bio je zaštićen te "pošteđen" čišćenja raslinja. 


Tagovi

Volonterska sadnja Posječene sadnice Palmer Park Engleska


Autorica

Maja Celing Celić

Maja je profesorica hrvatskog jezika i književnosti s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Također je hobi vrtlarica te urednica Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Uletjelo dijete u stan, pocikuje, sretna. Pitam: dobila si 5. Da, jesam, odgovara usput i pokazuje m... Pročitaj cijelu bilješku »