• Javno savjetovanje
  • 01.05.2019. 09:00

Pravilnik o doznaci stabala, obilježbi šumskih proizvoda, teretnom listu i šumskom redu

Ministarstvo poljoprivrede otvorilo je novo savjetovanje!

Foto: Pixabay/Marijana1
  • 1.484
  • 116
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede otvorilo je novo savjetovanje koje možete pronaći na poveznici.

Tema savjetovanja je: Savjetovanje s javnošću za Prijedlog pravilnika o doznaci stabala, obilježbi šumskih proizvoda, teretnom listu (popratnici) i šumskom redu

Opis savjetovanja: Savjetovanje s javnošću za Pravilnik o doznaci stabala, obilježbi šumskih proizvoda, teretnom listu (popratnici) i šumskom redu kojime se propisuju uvjeti i način doznake stabala, sadržaj teretnog lista (popratnice), obilježbe šumskih proizvoda, njihove otpreme, prijevoza i pohrane, kao i vrijeme sječe i šumski red.

Kako se, između ostalog, navodi u Pravilniku, doznaka stabala je odabiranje, obilježavanje, mjerenje stabala za sječu te obračun drvnog sječivog obujma. Doznakom se obuhvaćaju sva stabla predviđena za sječu prsnog promjera većeg od 10 cm.

Savjetovanje je otvoreno do: 31.5.2019.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja


Tagovi

Javno savjetovanje Doznaka stabla Pravilnik Šumski red


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Željka je diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).