Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sezona lova
  • 06.05.2014. 11:00

Otvorena sezona lova na srndaće

U lovu na srndaće u osječko-baranjskim lovištima prevladavat će domaći lovci, a dodatna turistička ponuda privući će i njihove obitelji

Foto: freepik.com
  • 367
  • 20
  • 0

Sukladno Zakonu o lovstvu, nakon lovostaja, koji je trajao od 1. listopada prošle godine, od 1. svibnja otvoren je lov na srndaće. Rezervacije za termine lova na 30 srndaća u lovištima Hrvatskih šuma Uprave Osijek, kao i Tikvešu i Zlatnoj gredi (Podunavsko-podravsko lovište) te lovištima Đakovačke šumarije (Kujnjak i Breznica) su popunjeni.

Rezervacije termina nužno je obaviti, kako je predviđeno Lovno-gospodarstvenim osnovama Hrvatskih šuma. Uglavnom su stigle rezervacije za pojedinačne lovove domaćih te nekolicine lovaca iz susjedne Bosne i Hercegovine, uz tek jednu najavu dolaska lovaca posredovanjem jedne francuske za lov specijalizirane turističke agencije.

No, ne prevladavaju uvijek u navedenim lovištima domaći lovci. Primjerice, u lovnoj sezoni 2013./2014. u lovu na jelene i divlje svinje prednjačili su inozemni lovci. Čelni ljudi Uprave šuma Osijek takvu situaciju objašnjavaju znatno prihvatljivijim cijenama za takve lovove utvrđene cjenikom usluga u lovu Hrvatskih šuma, pa tako paket - lov na tri srndača, stoji tek 5.000 kuna.

Dodatna turistička ponuda privući će lovce i njihove obitelji

Budući da Hrvatske šume u posljednje vrijeme intenziviraju svoje napore oko razvoja turizma, svim lovcima, kao i ostalim građanima, i ovaj put će biti ponuđene i dodatne turističke usluge, prije svega boravak u vlastitim lovačkim kućama, obilazak lovišta, vožnja fijakerima, promatranje i fotografiranje šumske zajednice, poglavito njezina živog svijeta, vožnja čamcima, ali i obilazak drugih turističkih sadržaja Baranje i đakovačkog kraja. Upravo zbog takve proširene ponude, mnogi lovci najavili su i dolazak svojih obitelji.

Foto: freepik.com


Tagovi

Sezona lova Hrvatske šume Srnjak Srndać Tikveš Zlatna greda Kujnjak Breznica Lovišta


Autorica

Nikolina Fako

Više [+]

Nikolina je administratorica portala Agroklub. Ima 28 godina, a završila je diplomski studij marketing managementa na Ekonomskom fakultetu u Osijeku ... a moto joj je: „Život je puno lakši ako kroz njega ideš sa osmijehom“.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Svi su uranili ove godine.