Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Napad medvjeda
  • 02.08.2017. 12:00

Odstrijelili medvjeda koji je napao čovjeka

Medvjed je napao Milu Kasapovića na putu do trgovine, a kasnije mu ušao u dvorište i okupao se u bačvi. Prije toga je ukrao ovcu jednom mještaninu i pravio štete na košnicama.

Foto: Pixabay/Bergadder
  • 2.442
  • 183
  • 0

Medvjeda koji je mještanima Rekavica nadomak Banje Luke u susjednoj BiH danima stvarao probleme i uništavao imovinu, a oči u oči se susreo s Milom Kasapovićem te ga napao, odstrijelili su lovci. Naime, kako navode tamošnji mediji, Milu je medvjed napao dok je išao do trgovine koja se nalazi uz magistralni put Banja Luka - Jajce i udaljena je oko 200 metara od njegove kuće.

"Kako je bila velika vrućina odlučio sam se spustiti kroz šumarak, jer je hladovina. Spustio sam se niz padinu i čim sam ušao u šumarak imao sam što vidjeti, ogromnu smeđu zvijer koja je skočila ravno pred mene i ispustila takav krik da sam ostao ukopan na mjestu", ispričao je Mile.

Medvjed je vjerojatno odmarao u obližnjem jarku i debeloj hladovini pa ga je dolazak nepozvanog gosta uznemirio. Međutim, napad nije bio nimalo bezazlen, jer da je samo centimetar duže medvjed ispružio šapu i kandže pisalo bi se o tragediji.

Ukrao i najveću ovcu

"Vidjelo se da se i medvjed iznenadio koliko i ja, ali on je ipak jači. Zamahnuo je šapom i udario me u lijevu stranu grudi. Cipela je ostala na putu, a ja sam se otkotrljao nekih 15 metara niz padinu", prisjetio se Kasapović dodavši da se sve odigralo u nekoliko sekundi.

Nevjerojatno je da je isti medvjed kasnije posjetio imanje Kasapovića, kada se okupao u njihovom dvorištu.

"Kako su velike suše napunili smo bačve s vodom a medvjed je došao i poput čovjeka se okupao u jednoj bačvi, a zatim mirno otišao", ispričao je Mile.

U proteklih mjesec dana najvjerojatnije isti medvjed na spektakularan način ukrao je mještaninu Rekavica najveću ovcu iz tora.

"Medvjed je došao pred štalu i nije mogao otvoriti drvena vrata pa se popeo na krov. Zatim je odvalio nekoliko dasaka i ugrabio najveću ovcu, te otišao u šumu", ispričao je mještanin.

Dozvola za odstrijel

Odstrijel je odobrilo nadležno ministarstvo. Kako navode lovci, nije postojao drugi način da se medvjed eliminira s područja gdje se pojavio.

Ipak, na internetu su se pojavile uznemirujuće fotografije i video neprimjerenog poziranja s ubijenom životinjom što je pokrenulo pravu lavinu reakcija ljutitih i ogorčenih ljudi.

Foto: Pixabay/Bergadder


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Jeste li uočili kampanju?