Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Otpuštanje radnika
  • 04.07.2014. 15:45

Nema otpuštanja u Upravi šuma Vinkovci!

"U prvih šest mjeseci ove godine vinkovačka Uprava šuma ostvarila je prihod od oko 53 milijuna kuna i u odnosu na prošlu godinu to je nešto manje, ali je i plan nešto manji", rekao je Zlatko Cegledi.

Foto: depositphotos.com
  • 393
  • 30
  • 0

U Upravi šuma Podružnica Vinkovci Hrvatskih šuma neće biti otpuštanja zaposlenih radnika, poglavito ne radnika u nesporednoj proizvodnji kojih i manjka, potvrdio je voditelj vinkovačke Uprave šuma Zlatko Cegledi rekavši kako ima potporu Uprave Hrvatskih šuma da provede postupak restrukturiranja kojim neće biti otpuštanja 90 djelatnika, a do čega je navodno trebalo doći u toj podružnici.

Naime, županijskim vlastima Vukovarsko-srijemske županije prije dva mjeseca stigao je dopis od Sindikata i Radničkog vijeća Uprave šuma Vinkovci u kojem se tvrdilo kako bi u narednom, vrlo kratkom razdoblju u okviru procesa restrukturiranja Hrvatskih šuma, samo u Upravi šuma Vinkovci bez posla moglo ostati gotovo stotinjak inženjera, tehničara i administrativnog osoblja. Na sastanku koji je nekako u ovo vrijeme prije dva mjeseca održan na tu temu u Vukovaru, predsjednik Hrvatskog sinidkata šumarstva Željko Kalauz usprotivio se bilo kakvim otkazima u Hrvatskim šumama navevši kako Hrvatski sindikat šumarstva nikako ne može prihvatiti odluku Uprave Hrvatskih šuma po kojoj je u tom poduzeću u vlasništvu države višak između 500 i 700 radnika.

"Ako će danas u Hrvatskoj biti viška stotinjak šumarskih inženjera, postavlja se pitanje što ćemo sa Šumarskim fakultetom i Srednjom šumarskom školom. Trebaju li nam uopće jer će školovati kadrove za burzu rada? Već sada na burzi rada ima oko 200 inžinjera i oko 800 šumarskih tehničara koji čekaju posao", poručio je tada Kalauz. Situacije se međutim, barem kada je riječ o navodnom višku radnika u vinkovačkoj Upravi Hrvatskih šuma promijenila te se sada tvrdi kako viška u stvari nema.

Cegledi je čak najavio kako, ne samo što u Vinkovcima neće biti otpuštanja, nego se za neke pomoćne poslove osjeća nedostatak radnika pa će, prema potrebi zapošljavati, iako za stručne poslove imaju dovoljno djelatnika. "U prvih šest mjeseci ove godine vinkovačka Uprava šuma ostvarila je prihod od oko 53 milijuna kuna i u odnosu na prošlu godinu to je nešto manje, ali je i plan nešto manji", rekao je Zlatko Cegledi. U Upravi šuma Vinkovci od oko 800 zaposlenika, 300 radi u neposrednoj proizvodnji, a ostatak su poslovođe, šumari, inženjeri i administrativno osoblje.

Foto: depositphotos.com


Tagovi

Otpuštanja Hrvatske šume Višak Radnici Uprava Zlatko Cegledi Sindikat Šumarstvo Otkazi Šumarski tehničari Otpuštanje radnika Željko Kalauz Stručni poslovi


Autor

Alen Kuns

Više [+]

Diplomirani novinar sa više od dvadeset godina staža na temama vezanim uz poljoprivredu, selo i ruralni razvoj. Dugogodišnji suradnik glasila Hrvatske gospodarske komore (HGK) Hrvatsko gospodarstvo, Gospodarskog lista te niz novina poput Glasa Slavonije i Vjesnika.