Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Napad medvjeda
  • 16.06.2018. 18:00

Medvjed napao, odvukao i zakopao konja u šumi

Iz Lovačkog društva su kazali da su oni sve poduzeli kako bi zaštitili da ne dođe do ubojstva medvjeda, jer je zaštićen.

Foto: Pxhere/CCo Public Domain
  • 1.398
  • 89
  • 0

U pljevaljskom selu Potkovač, zaseok Đuli, u Crnoj Gori, medvjed je proteklog tjedna ušao u dvorište Jagoša Drobnjaka i napao konja koji se nalazio oko pedeset metara od kuće. Pretpostavlja se da je medvjed odmah ranio konja, a onda odvukao ranjenu životinju u šumu, na mjesto Borovci, nekoliko stotina metara od seoskih kuća. Usmrtio ga je, pojeo iznutricu i zakopao u zemlju, navodi Radio Sarajevo.

Iz Lovačkog društva su rekli da su oni sve poduzeli kako bi zaštitili da ne dođe do ubojstva medvjeda, jer je zaštićen. Tako su lovočuvari postavili kamere na mjesto gde je medvjed zakopao ubijenog konja, jer je postojala mogućnost da neki od krivolovaca upuca medvjeda.

"Kamera je snimila kako medvjed tijekom noći dolazi jesti ostatke konja. Ako bi se dogodilo da netko pokuša nezakonito ubiti medvjeda, kamera bi i to snimila i osoba koja bi sudjelovalo u krivolovu kazneno bi odgovaralo", kazao je predsjednik Lovačkog društva Pljevlja, Slavko Kovačević.

Pogledajte video u kojem medvjed dolazi tijekom noćii i jede ostatke konja. 


Tagovi

Napad medvjeda Zaštićene životinje Potkovač Slavko Kovačević


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.