Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Hrvatski lovački savez
  • 01.05.2016. 12:00

Lovci potpisali ugovore na 10 godina!

Predstavnici 20 lovačkih udruga s područja Brodsko-posavske županije, potpisali su nove desetogodišnje ugovore o zakupu lovišta.

  • 958
  • 46
  • 0

S brojnim problemima s kojima su se susreli lovci u proteklih godinu dana, predstavnici 20 lovačkih udruga s područja Brodsko-posavske županije, potpisali su nove desetogodišnje ugovore o zakupu lovišta.

Mato Grgić, predsjednik županijskog Lovačkog saveza, ističe: "Danas smo na kraju jednog procesa, koji je započeo prije skoro godinu dana, a to je posao koji smo zajedno pokrenuli sa županijom. U tom postupku naišli smo na probleme, na nedaće koje su se ticale spornog Zakona o lovstvu, koji nam je osporio produženje za pet lovišta".

Traže rješenje za pet spornih lovišta

Zbog nepravilnosti u Zakonu o lovstvu, s potpisivanjem ugovora kasnilo se godinu dana. Međutim, odlukom Županijske skupštine, pružena je potpora lovcima.

Čak 2.000 lovaca u 25 zajedničkih lovišta, potvrdilo je savjesno gospodarenje lovištima. Grgić ističe kako su zajedno s ostalim županijama pokrenuli proces gdje se usporio sporni članak, i da se ono što je kočilo lovce zaustavi, te vjeruju da će u narednim danima riješiti problem i pet spornih lovišta.

Dodatna sredstva potrebna za održavanje lovišta

Lovci su osobito zadovoljni cijenom zakupa, koja se nije promijenila od 1995. godine. Ostalo je riješiti još nekoliko tehničkih stvari.

Uz ugovore s predstavnicima lovačkih udruga, županija je potpisala i sporazum o načinu osiguranja financijskih sredstava za uredno izvršavanje zakupa prava lova, s predsjednikom HLS-a.

Dodatna sredstva dobro će doći za redovna davanja i održavanje lovišta. Lovac, smatraju, nije lako biti. No, uz malo poticaja, ovi istinski zaljubljenici u prirodu, moći će nastaviti uzgajati divljač, održavati okoliš i gospodariti lovištima.


Tagovi

Lovci Lov Lovišta Zakup Ugovori Brodsko-posavska županija Sporazum


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.


Partner

Slavonskobrodska televizija

Mile Budaka 1/4, 35000 Slavonski Brod, Hrvatska
tel: +385 (0)35 210 250, e-mail: sbtv@sbtv.hr web: http://sbtv.hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Pšenica k'o na Markovo, repica skoro pa ocvala, zemlja suha, Sunce upeklo...
Što li će biti od ove godine.