Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Projekt razvoja
  • 03.11.2018. 15:00

Lovačkim udrugama se vraća 754.500 kuna

Upravo zahvaljujući povratu sredstava u zadnjih nekoliko godina uočljiv je vidljiv pomak u razvoju lovstva u svim segmentima, uvjerenja je Josip Matas.

Foto: Mladen Nejašmić
  • 399
  • 21
  • 0

Na temelju javnog poziva Upravnog odjela za gospodarstvo, EU fondove i poljoprivredu Splitsko-dalmatinske županije, podnositeljima zahtjeva za sufinanciranje projekata s područja lovstva raspodijelit će se novac iz dijela lovozakupnine za lovišta na području županije u visini 754.500 kuna. Prema procjenama i dosadašnjoj praksi očekuje se sedamdesetak zahtjeva lovoovlaštenika i drugih subjekata, čijom bi se provedbom realizirali brojni projekti koji zbog skučenih sredstava lovačkih udruga i ostalih lovoovlaštenika, stoje u ladicama.

Ovim javnim pozivom otvaraju se brojne mogućnosti unaprijeđenja lovstva u županiji. Od dvadesetak točaka vezanih uz razne projekte, od kaveznog uzgoja zeca i fazana i njihova ispuštanja u lovišta, edukacije lovaca i lovočuvara preko projekata sprječavanja bjesnoće i izrade lovnogospodarskih do sufinanciranja ornitologije, kinologije i lovnogospodarskih osnova, lovcima će biti na raspolaganju i sredstva za sufinanciranje premija osiguranja lovišta za štete od divljači kao i zaštitna sredstva s ciljem sprječavanja šteta od divljači na poljoprivrednim kulturama.

Divokoze na paši

"Nakon zaprimanja zahtjeva, Povjerenstvo će utvrditi njihovu regularnost odnosno ispunjavaju li uvjete propisane pozivom, a onaj najbitniji odnosi se na doprinos razvitka i unaprijeđenja lovstva. Kada sve sagledamo i utvrdimo činjenično stanje, splitsko-dalmatinski župan donijet će odluku o raspodjeli sredstava. Upravo uz pomoć ovakvih mjera u zadnjih deset godina imali smo vidljive pomake u ostvarenju krajnjeg cilja.

Danas imate lovišta koji se bave lovnim turizmom, što prije i nije bio baš čest slučaj. Imamo bolji bonitet u lovištu i sve je nekako krenulo pravim smjerom. Upravo je to zasluga ovih i ovakvih mjera koje provodimo i time dajemo svakome podjednaku mogućnost da napreduje i usavršava se", informirao nas je Josip Matas, zamjenik pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo i EU fondove Splitsko-dalmatinske županije .


Fotoprilog


Tagovi

Lovstvo Splitsko-dalmatinska županija Lovci EU fondovi Josip Matas


Autor

Mladen Nejašmić

Više [+]

Novinar mnogih domaćih tiskovina i internetskih portala. Obrađuje razne teme ruralnog dijela života Dalmacije - kako priobalja tako i Zagore.