Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • WIBOR konferencija
  • 21.03.2014. 09:00

Kuda idu divlje svinje?

Danas će se u Osijeku održati konferencija na temu smanjenja štete nastale na poljoprivrednim kulturama uzrokovane divljim svinjama

Foto: freedigitalphotos.net
  • 239
  • 15
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede u suradnji sa Hrvatskim lovačkim savezom organizira ministarsku konferenciju na temu "Utjecaj politike gospodarenja na populaciju divlje svinje u jugoistočnoj Europi - stanje i budućnost" koja će se održati danas, 21. ožujka 2014. godine s početkom u 11 sati u hotelu Osijek u Osijeku, na kojoj će sudjelovati pomoćnici ministra Davorka Hajduković i Domagoj Križaj.

Tema konferencije je suradnja i zajedničko nastupanje u projektu kojim će se smanjiti štete nastale na poljoprivrednim kulturama uzrokovane divljim svinjama. Na konferenciji će sudjelovati predstavnici ministarstava poljoprivrede i lovačkih saveza iz sedam država jugoistočne Europe.

Pod nazivom "Utjecaj politike gospodarenja na populaciju divlje svinje u jugoistočnoj Europi - stanje i budućnost" (WIBOR) na projektu će se okupiti znanstvenici i stručnjaci sa fakulteta, instituta, lovačkih saveza, državnih šumarskih poduzeća i ministarstava. Rezultat suradnje će biti novi sustav praćenja i kontrole populacije divlje svinje kako bi se štete na poljoprivrednim kulturama smanjile za 10 posto, a početak projekta se planira početkom 2015. godine.

Projekt će biti financiran sredstvima državnih proračuna i lovačkih saveza svih zemalja regije te fondova Europske unije, a procijenjena vrijednost iznosi 3 do 5 milijuna eura za razdoblje od 3 i pol godine. Spomenuta konferencija će biti prigoda da se dogovore zajedničke aktivnosti i detalji projekta koji će se prezentirati Europskoj komisiji u cilju financiranja.

Foto: freedigitalphotos.net


Tagovi

Hotel Osijek WIBOR Konferencija Divlje svinje Davorka Hajduković Domagoj Križaj Lovački savez


Autorica

Nikolina Fako

Više [+]

Nikolina je administratorica portala Agroklub. Ima 28 godina, a završila je diplomski studij marketing managementa na Ekonomskom fakultetu u Osijeku ... a moto joj je: „Život je puno lakši ako kroz njega ideš sa osmijehom“.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Bila je zvijezda kampanje, a sad Milova postaje predmet inspekcije?

Krava Milova nije krava već bik, a zbog izostanka ušnih markica pa i izgleda farme na kojoj su ju zatekli, zvijezda političkog sraza ministra Olega Butkovića s predsjedni...

Više [+]