Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • WIBOR konferencija
  • 21.03.2014. 09:00

Kuda idu divlje svinje?

Danas će se u Osijeku održati konferencija na temu smanjenja štete nastale na poljoprivrednim kulturama uzrokovane divljim svinjama

Foto: freedigitalphotos.net
  • 241
  • 15
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede u suradnji sa Hrvatskim lovačkim savezom organizira ministarsku konferenciju na temu "Utjecaj politike gospodarenja na populaciju divlje svinje u jugoistočnoj Europi - stanje i budućnost" koja će se održati danas, 21. ožujka 2014. godine s početkom u 11 sati u hotelu Osijek u Osijeku, na kojoj će sudjelovati pomoćnici ministra Davorka Hajduković i Domagoj Križaj.

Tema konferencije je suradnja i zajedničko nastupanje u projektu kojim će se smanjiti štete nastale na poljoprivrednim kulturama uzrokovane divljim svinjama. Na konferenciji će sudjelovati predstavnici ministarstava poljoprivrede i lovačkih saveza iz sedam država jugoistočne Europe.

Pod nazivom "Utjecaj politike gospodarenja na populaciju divlje svinje u jugoistočnoj Europi - stanje i budućnost" (WIBOR) na projektu će se okupiti znanstvenici i stručnjaci sa fakulteta, instituta, lovačkih saveza, državnih šumarskih poduzeća i ministarstava. Rezultat suradnje će biti novi sustav praćenja i kontrole populacije divlje svinje kako bi se štete na poljoprivrednim kulturama smanjile za 10 posto, a početak projekta se planira početkom 2015. godine.

Projekt će biti financiran sredstvima državnih proračuna i lovačkih saveza svih zemalja regije te fondova Europske unije, a procijenjena vrijednost iznosi 3 do 5 milijuna eura za razdoblje od 3 i pol godine. Spomenuta konferencija će biti prigoda da se dogovore zajedničke aktivnosti i detalji projekta koji će se prezentirati Europskoj komisiji u cilju financiranja.

Foto: freedigitalphotos.net


Tagovi

Hotel Osijek WIBOR Konferencija Divlje svinje Davorka Hajduković Domagoj Križaj Lovački savez


Autorica

Nikolina Fako

Više [+]

Nikolina je administratorica portala Agroklub. Ima 28 godina, a završila je diplomski studij marketing managementa na Ekonomskom fakultetu u Osijeku ... a moto joj je: „Život je puno lakši ako kroz njega ideš sa osmijehom“.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Posjetili smo lanjsku pobjednicu RuralFoto izbora, Ankicu Ursić Molnar, koja je osvojila 500 EUR za fotografiju jelena u baranjskoj noći. Uskoro ide i TV reportaža o njenoj priči...