Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Krešimir Žagar
  • 26.01.2017. 13:30

Krešimir Žagar predsjednik Uprave Hrvatskih šuma

Krešimir Žagar novi je predsjednik Uprave Hrvatskih šuma, a na to mjesto dolazi s funkcije gradonačelnika Našica.

Foto: gradonacrlnik.hr
  • 5.424
  • 573
  • 0

Krešimir Žagar novi je predsjednik Uprave Hrvatskih šuma. Žagar će u Upravi HŠ-a zamijeniti Ivana Pavelića.

Skupštini Hrvatskih šuma d.o.o. Vlada je predložila opoziv dosadašnjeg predsjednika Uprave Ivana Pavelića i članova Uprave Marije Vekić i Ivana Ištoka te je predložila imenovanje novog predsjednika i člana Uprave Hrvatskih šuma d.o.o., najviše na vrijeme od šest mjeseci. Osim mr.sc. Krešimira Žagara za predsjednika, predložen je i Ante Sabljić za člana Uprave.

Šumarski stručnjak i bivši gradonačelnik

Krešimir Žagar ima 48 godina i rođen je u Osijeku. U Našicama je završio osnovnu i srednju školu. Sveučilišnu diplomu stekao je 1995. godine na Šumarskom fakultetu u Zagrebu, na kojem je i magistrirao.

Odmah nakon diplome, zaposlio se kao pripravnik u Hrvatskim šumama - UŠ Našice. Od 1997. godine je stručni suradnik za informatiku u Upravi šuma Našice, a kroz godine napreduje sve do pozicije pomoćnika upravitelja Uprave šuma Podružnica Našice.

Na dužnost u Hrvatskim šumama Žagar dolazi s mjesta gradonačelnika Našica, gdje je proveo 11 godina.

Budući da Žagar odlazi u Hrvatske šume, dužnost i obveze gradonačelnika Našica do lokalnih izbora u svibnju preuzet će dosadašnji dogradonačelnik Stjepan Pintarić.

Šumari zadovoljni

Žagar je novinarima rekao kako mu je kao magistru šumarstva, iza kojeg je 10 godina radnog iskustva u Upravi šuma Našice, imenovanje "na novu dužnost izuzetna čast kao stručnjaku šumaru, ali i kao političaru koji je svoje političko djelovanje ostvario u gradu Našicama". Vijest o njegovom imenovanju šumarska je struka dočekala sa odobravanjem. Međutim, ne čeka ga lagan posao.

Dugogodišnji je predsjednik našičkog Gradskog odbora HDZ-a. Član stranke je od 2005. godine, a godinu poslije postao je gradonačelnik Našica.

Foto: gradonacrlnik.hr


Tagovi

Krešimir Žagar Hrvatske šume HDZ


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."