Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Krešimir Žagar
  • 26.01.2017. 13:30

Krešimir Žagar predsjednik Uprave Hrvatskih šuma

Krešimir Žagar novi je predsjednik Uprave Hrvatskih šuma, a na to mjesto dolazi s funkcije gradonačelnika Našica.

Foto: gradonacrlnik.hr
  • 5.442
  • 573
  • 0

Krešimir Žagar novi je predsjednik Uprave Hrvatskih šuma. Žagar će u Upravi HŠ-a zamijeniti Ivana Pavelića.

Skupštini Hrvatskih šuma d.o.o. Vlada je predložila opoziv dosadašnjeg predsjednika Uprave Ivana Pavelića i članova Uprave Marije Vekić i Ivana Ištoka te je predložila imenovanje novog predsjednika i člana Uprave Hrvatskih šuma d.o.o., najviše na vrijeme od šest mjeseci. Osim mr.sc. Krešimira Žagara za predsjednika, predložen je i Ante Sabljić za člana Uprave.

Šumarski stručnjak i bivši gradonačelnik

Krešimir Žagar ima 48 godina i rođen je u Osijeku. U Našicama je završio osnovnu i srednju školu. Sveučilišnu diplomu stekao je 1995. godine na Šumarskom fakultetu u Zagrebu, na kojem je i magistrirao.

Odmah nakon diplome, zaposlio se kao pripravnik u Hrvatskim šumama - UŠ Našice. Od 1997. godine je stručni suradnik za informatiku u Upravi šuma Našice, a kroz godine napreduje sve do pozicije pomoćnika upravitelja Uprave šuma Podružnica Našice.

Na dužnost u Hrvatskim šumama Žagar dolazi s mjesta gradonačelnika Našica, gdje je proveo 11 godina.

Budući da Žagar odlazi u Hrvatske šume, dužnost i obveze gradonačelnika Našica do lokalnih izbora u svibnju preuzet će dosadašnji dogradonačelnik Stjepan Pintarić.

Šumari zadovoljni

Žagar je novinarima rekao kako mu je kao magistru šumarstva, iza kojeg je 10 godina radnog iskustva u Upravi šuma Našice, imenovanje "na novu dužnost izuzetna čast kao stručnjaku šumaru, ali i kao političaru koji je svoje političko djelovanje ostvario u gradu Našicama". Vijest o njegovom imenovanju šumarska je struka dočekala sa odobravanjem. Međutim, ne čeka ga lagan posao.

Dugogodišnji je predsjednik našičkog Gradskog odbora HDZ-a. Član stranke je od 2005. godine, a godinu poslije postao je gradonačelnik Našica.

Foto: gradonacrlnik.hr


Tagovi

Krešimir Žagar Hrvatske šume HDZ


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]