Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Slavonski hrast
  • 18.12.2015. 08:10

Klaster Slavonski hrast bogatiji za dva člana!

Šumarski fakultet i Hrvatski šumarski institut primljeni su u Drvni klaster Slavonski hrast.

  • 238
  • 10
  • 0

U prostorijama gradske vijećnice Grada Otoka, u središtu Spačvanskog bazena, najveće šume hrasta u Europi, održana je redovna skupština Drvnog klastera Slavonski hrast. Tom prigodom, Šumarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatski šumarski institut iz Jastrebarskog jednoglasno su primljeni u članstvo klastera.

Sjednicu je vodio predsjednik drvnog klastera Josip Faletar, a pozdravne govore su održali i Ivan Rimac, direktor Agencije za razvoj HRAST d.o.o. u ime župana Vukovarsko-srijemske županije, Vinka Ivanković, predsjednica HGK-Županijske komore Vukovar, prof. dr. sc. Stjepan Pervan, prodekan za nastavu Drvnotehnološkog odsjeka Šumarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, dr. sc. Tomislav Dubravac predstojnik Zavoda za uzgajanje šuma Hrvatskog šumarskog instituta i domaćin gradonačelnik Grada Otoka, Josip Šarić.

U pripremi 14 projekata

Prema dnevnom redu menadžer klastera Ambroš je predstavio rezultate rada u 2015. i plan rada za 2016. godinu. U suradnji s Agencijom za razvoj HRAST d.o.o., Eko-sustavom d.o.o. i Vukovarsko-srijemskom županijom, Drvni klaster Slavonski hrast je 2015. godini sudjelovao u provedbi tri EU projekta, prijavljeno je 18 projekata, a u pripremi je trenutno 14 projektnih prijava. Nakon predstavljanja Šumarskog fakulteta iz Zagreba i Hrvatskog šumarskog instituta iz Jastrebarskog, obje su institucije jednoglasno primljene u članstvo.

S novim članicama, klaster okuplja ukupno 33 člana, 23 drvoprerađivača, pet predstavnika JLP(R)S, dvije razvojne agencije i tri obrazovne institucije. Šumarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu je međunarodno prepoznatljiva institucija u školovanju visokostručnih kadrova za potrebe šumarstva, prerade drva i proizvodnje namještaja.

117 godina klastera

Ove godine slavi 117 godina postojanja. Hrvatski šumarski institut u Jastrebarskom je javna znanstvena institucija koja ove godine slavi 70 godina uspješnog djelovanja i 250 godina hrvatskog šumarstva, a u Vinkovcima ima i svoju ispostavu - Centar za nizinske šume.

Misija klastera je održivi razvoj, zaštita okoliša i povećanje konkurentnosti šumarstva i drvne industrije učinkovitim korištenjem vrijednog šumskog resursa. Ključnu ulogu pri tome ima prijenos znanja i tehnologija, uz pomoć dvije najznačajnije znanstveno-istraživačke institucije u šumarstvu i drvnoj tehnologiji u Republici Hrvatskoj, Šumarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatskog šumarskog instituta iz Jastrebarskog.


Tagovi

Drvni klaster Slavonski hrast HGK Ivan Rimac Ivan Ambroš Projekti


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

No farmer no food, no food no future!