Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Tihomir Jakovina
  • 28.01.2014. 12:30

Jakovina na konferenciji o hrvatskom namještaju

Koliko je hrvatski proizvod, kada je o namještaju riječ, konkurentan na tržištu Europske unije?

Foto: freepik.com
  • 293
  • 25
  • 0

Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina je danas, 28. siječnja 2014. u 09:30 sati, otvorio konferenciju "Priča o hrvatskom namještaju". Konferencija se održava u Zagrebu u prostorijama HGK u organizaciji Poslovnog dnevnika, pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede.

Ulaskom Hrvatske u Europsku uniju, tržište od 500 milijuna kupaca otvorilo se i hrvatskim proizvođačima namještaja. Uz priliku da puno lakše prodaju svoje proizvode na zajedničkom tržištu, dobili su i priliku da konkuriraju i na nizu javnih i privatnih natječaja. Priča o hrvatskom namještaju priča je o uspjehu industrije koja je puno poznatija u europskim i svjetskim nego domaćim okvirima, obzirom da se u većini domaćeg namještaja nalazi svega 5 % uvoznog proizvoda.

Nameće se pitanje, koliko je hrvatski proizvod, kada ja o namještaju riječ, konkurentan u krizi i to ne samo kvalitetom, koja je nerijetko bolja od europskog prosjeka po kvaliteti materijala, već i dizajnom i izgledom koji je uvelike presudan pri odabiru namještaja od strane kupca?Naravno, uz porezna i ostala opterećenja nametnuta od strane države, kao i visoku cijenu rada, ostaje upitna i konkurentnost u okruženju gdje druge države, poput Italije ili Skandinavskih zemalja, aktivno podržavaju svoje proizvođače.

Na ta i mnoga druga pitanja odgovor će dati sudionici konferencije: Tihomir Jakovina, ministar poljoprivrede, Aida Kopljar, načelnica Sektora drvne industrije Ministarstva poljoprivrede, Darko Motik, profesor na Šumarskom fakultetu u Zagrebu, Ivan Pavelić, predsjednik Uprave Hrvatskih šuma, Edvard Ribarić, predsjednik Uprave Hrvatskog kreditnog osiguranja, Zdravko Jelčić, vlasnik tvrtke Spin Valis, Renato Radić, vlasnik tvrtke Prima te Mladen Orešić, profesor s Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu.

Foto: freepik.com


Tagovi

Tihomir Jakovina Konferencija Hrvatski namještaj Aida Kopljar Darko Motik Ivan Pavelić Edvard Ribarić Zdravko Jelčić Renato Radić Mladen Orešić HGK