Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Branje gljiva
  • 18.06.2018. 13:30

Izgubio se u šumi dok je brao gljive, a preživio jedući ih

Tri je dana Agan Muratović hodao po šumi. Jeo je gljive koje je pronalazio kako bi utažio glad. Spasila ga je hrvatska policija.

Foto: Bigstockphoto/Gecko Studio
  • 819
  • 45
  • 0

Agan Muratović (67) iz mjesta Zborište, nadomak Velike Kladuše u susjednoj BiH, proteklu je srijedu otišao u berbu gljiva, u okolne šume na planini Žirovac. Prije odlaska, nije uzeo redovitu dozu lijekova. Zbog toga je izgubio orjentaciju. 

"Došlo mi je nekako mutno pred očima. U tom trenutku je zagrmjelo i počela je padati kiša. Požurio sam kući, ali sam udario krivim smjerom i poslije nekoliko kilometara shvatio sam da se krećem nepoznatim predjelom. Tumarao sam okolo, sudarao se s drvećem, padao i ustajao, ali nikako nisam mogao da pronađem valjani put", ispričao je Agan za Nezavisne dodavši kako je u šumi bilo hladno i vlažno i da je jeo gljive koje je pronalazio kako bi utažio glad.

U međuvremenu, kako se nije vraćao kući, njegova obitelj je alarmirala čitavo selo, obavijestili su policiju, a mještani su odlučili organizirati potragu za nestalim starcem. 

Prema riječima Šefika Sadikovića, predsjednika Planinarskog društva "Velika Kladuša", nekoliko desetina ljudi je tijekom tri dana pročešljalo veliko područje, ali od Muratovića nije bilo traga ni glasa, da bi u petak stigao telefonski poziv od Granične policije da je hrvatska policija, na svojoj strani, podno Žirovca, pronašla starijeg čovjeka koji se izgubio.

Sinovi i bliža rodbina u nevjerici plakali su od sreće, a radost nisu krili i ostali sudionici potrage. Istog dana sinovi su preuzeli iscrpljenog i iznemoglog Muratovića iz Doma zdravlja u Dvoru na Uni i dovezli ga kući te pozvali sve sudionike potrage da se okupe kod njih i proslave ovaj neobičan događaj koji je na kraju sretno završio.


Tagovi

Branje gljiva Agan Muratović Izgubljen Zborište Žirovac


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.