AgroKlub.com

\

Šumarstvo

Dobrodošli na AgroKlub.com!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.com » Šumarstvo » Izdane odluke korisnicima Mjere 8

Izdane odluke korisnicima Mjere 8

Mjera 8

Izdane odluke korisnicima Mjere 8

Datum: 21.04.2017. 08:30

Kategorija:

Šumarstvo, Financiranje

Izdane Odluke o prihvatljivosti za operaciju 8.6.3. "Marketing drvnih i nedrvnih šumskih proizvoda" i operaciju 8.5.1. "Konverzija degradiranih šumskih sastojina i šumskih kultura".

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju izdala je Odluke o prihvatljivosti za podmjeru 8.6. "Potpora za ulaganja u šumarske tehnologije te u preradu, mobilizaciju i marketing šumskih proizvoda", operaciju 8.6.3. "Marketing drvnih i nedrvnih šumskih proizvoda", javlja ruralni razvoj.

Na prvi natječaj, koji je bio raspisan od 22. srpnja do 22. studenog 2016., javila su se dva potencijalna korisnika i oba su zadovoljila uvjete propisane Pravilnikom i Natječajem te su im izdane Odluke o prihvatljivosti.

Odluke za Marketing drvnih i nedrvnih proizvoda

Podsjetimo, korisnici ove operacije su šumoposjednici, udruženja šumoposjednika, obrti, mikro, mala i srednja poduzeća te jedinice lokalne uprave i samouprave i njihova udruženja, a prihvatljivi troškovi se odnose na marketing drvnih i nedrvnih (šumskih) proizvoda. Potpora iznosi do 50% ukupno prihvatljivih troškova, od 5.000 do 30.000 eura, u kunskoj protuvrijednosti.

Izdane Odluke i za Konverziju šumskih kultura

Za podmjeru 8.5. "Potpora za ulaganja u poboljšanje otpornosti i okolišne vrijednosti šumskih ekosustava", operaciju 8.5.1. "Konverzija degradiranih šumskih sastojina i šumskih kultura" prvi natječaj bio je raspisan od 08. lipnja do 10. studenog 2016., a javilo se ukupno 42 potencijalnih korisnika. Agencija je započela sa izdavanjem Odluka o prihvatljivosti, te je do sada izdala 21 Odluku.

Korisnici ove operacije su šumoposjednici, udruženja šumoposjednika i trgovačka društva i druge pravne osobe koje sukladno Zakonu o šumama gospodare šumama i šumskim zemljištima u vlasništvu Republike Hrvatske. Prihvatljivi troškovi su konverzija degradiranih šumskih sastojina i šumskih kultura, a potpora iznosi do 100% ukupno prihvatljivih troškova, od 5.000 do 700.000 eura, u kunskoj protuvrijednosti.

Foto: pixabay.xom, wood

Broj pregleda članka: 1076; Uspješnost članka: 58.8

Izvor: Ruralni razvoj

Tagovi: Natječaj, Ruralni razvoj, Odluke, Mjera 8

Ključne riječi članka: izdane, odluke, korisnicima, mjere, 8, šumskih, odluke, proizvoda, potpora, udruženja, ukupno, kultura, marketing, prihvatljivosti, izdane, drvnih, nedrvnih, šumskih kultura, marketing drvnih, izdane odluke, degradiranih šumskih sastojina, konverzija degradiranih šumskih, ukupno prihvatljivih troškova, šumoposjednici udruženja šumoposjednika, nedrvnih šumskih proizvoda


Ivana Nađ

Svi tekstovi autora

Autorica Ivana Nađ

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."