Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sjednica lovaca
  • 14.03.2024. 10:30
  • Osječko-baranjska, Osijek

Ivica Budor: U tijeku su žurne izmjene zakona da se riješi problem šteta od divljači

Štete ne mogu podnijeti ni poljoprivrednici, ni lovci i lovoovlaštenici s obzirom da one prelaze iznose lovozakupnina po nekoliko puta što gospodarski nije opravdano, rekao je predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza Ivica Budor.

Foto: Printscreen Youtube
  • 498
  • 30
  • 0

U tijeku su užurbane izmjene Zakona o lovstvu da se pokuša riješiti problem šteta u prometu, a prvenstveno šteta u poljoprivredi, rekao je Ivica Budor, predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza, na sjednici Izvršnog odbora na kojem su najvažnije teme predstavnika 21-og županijskog lovačkog saveza bile upravo izmjene i dopune Zakona o lovstvu te pripreme za tradicionalni 19. Salori - veliki Sajam lova i ribolova koji će se u travnju održati u Osijeku.

"Zakonski okviri su stari, povećava se poljoprivredna proizvodnja, no s druge strane ima i zapuštenih površina, tako da tu ima više uzroka koji su doveli do toga da štete za pojedince budu prevelike, ne mogu ih podnijeti", rekao je Budor te dodao da ih isto tako ne mogu podnijeti ni lovci ni lovoovlaštenici s obzirom da iznosi šteta prelaze i po nekoliko puta iznose lovozakupnina što gospodarski nije opravdano.

Osijek pionir u donošenju programa zaštite divljači

Zamjenik osječko-baranjskog župana Josip Miletić tom je prigodom zahvalio lovcima za sve što čine za očuvanje prirode, ali isto tako i na suradnji s Osječko-baranjskom županijom, koja je, kaže, na visokoj razini.

"Iznimna mi je čast i zadovoljstvo što se nalazimo ovdje i što je grad Osijek u Gospodarskom centru domaćin sastanku Izvršnog odbora Hrvatskog lovačkog saveza, asocijacije koja broji preko 60 tisuća lovaca. Mi smo središte u ovom dijelu Hrvatske u kojem postoji najveći broj najkvalitetnijih lovišta, a rekao bih i najveći broj najkvalitetnije divljači", naglasio je Tihomir Florijančić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Osijeka, član lovačkog društva te profesor na kolegiju Lovstvo i kinologija na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti Osijek

Dodao je kako na samom administrativnom području grada ima šest lovišta, a Osijek je pionir u došenju tzv. programa zaštite divljači te je sam stekako status lovoovlaštenika što je prema Zakonu o lovstvu dužnost svih jedinica lokalne uprave i samouprave. 

Više pogledajte u videoprilogu Osječke televizije:


Tagovi

Hrvatski lovački savez 11. sjednica Izvršnog odbora Lovci Osječko-baranjska županija Štete u poljoprivredi od divljači Zakon o lovstvu


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.


Partner

Osječka televizija

Sv.L.B.Mandića bb, Osijek, Hrvatska
tel: (031) 400 - 000, e-mail: marketing@ostv.hr web: http://www.osjecka.com

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijep proljetni dan mnogi su iskoristili za radove u poljoprivredi. Sade se vinogradi, uređuju okućnice, priprema se tlo