• Drvenaste kulture
  • 05.02.2021. 16:30

Do sredine veljače traje prijava stručnog nadzora za drvenaste kulture kratkih ophodnji

Stručni nadzor obuhvaća kontrolu na terenu nakon osnivanja drvenaste kulture kratkih ophodnji i najmanje jednom godišnje kod svih proizvođača koji se bave time u vrijeme vegetacije.

Foto: Depositphotos/alexabelov
  • 215
  • 17
  • 0

Do 15. veljače 2021. godine traje prijava stručnog nadzora za proizvođače drvenastih kultura kratkih ophodnji, obavijestili su iz Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva Ministarstva poljoprivrede. 

Kako pojašnjavaju, sukladno Pravilniku proizvođači se prijavljuju središnjem tijelu državne uprave nadležnom za obavljanje upravnih i drugih poslova u području poljoprivrede i šumarstva. 

"Proizvođači koji žele uključiti nove površine prijavljuju iste za stručni nadzor tijekom cijele kalendarske godine“, ističu. 

Inače, obveza takvog nadzora za ovu proizvodnju propisana je na temelju članka 9. stavka 4. Zakona o drvenastim kulturama kratkih ophodnji, a njegova obveza podrazumijeva kontrolu udovoljavanja uvjetima uzgoja propisanim Zakonom i pravilnikom kojim se propisuje popis biljnih vrsta te način i uvjeti uzgoja.

Stručni nadzor obuhvaća:

  • kontrolu na terenu nakon osnivanja drvenaste kulture kratkih ophodnji
  • kontrolu na terenu najmanje jednom godišnje kod svih proizvođača koji se bave time u vrijeme vegetacije.

Dokumente za prijavu i dodatne informacije možete pronaći ovdje.

"Na osnovu podnesenog Zahtjeva proizvođaču se dostavlja obavijest o osobi koja je zadužena za stručni nadzor (službenik Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva Ministarstva poljoprivrede) minimalno 15 dana prije izvršenja nadzora“, poručuju.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja


Tagovi

Proizvođači drvenastih kultura Stručni nadzor Prijava


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Prosječna cijena poljoprivrednog zemljišta u Hrvatskoj je 2019. bila 3.395 eura. Razlika između jadranskog i kontinentalnog dijela je očita. U članku, sutra točno u podne, donosimo i stanje u zemljama okruženja, ali i državama članicama EU. Više [+]