Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Obiteljsko pošumljavanje
  • 04.11.2017. 16:30

Djeca u Beču svake godine posade 10.000 stabala

Projekt se provodi još od 1984. godine, a zahvaljujući sadnji novog drveća šumsko se područje Beča svake godine proširi za dodatnih 20.000 metara kvadratnih.

  • 1.041
  • 51
  • 0

U Beču se svake jeseni u okviru projekta obiteljskog pošumljavanja posadi nekoliko tisuća komada novog drveća.

Ovogodišnja obiteljska akcija pošumljavanja održana je 21. listopada u 21. bečkom okrugu Leopoldau, a roditeljima i djeci su u sadnji 10.500 komada drveća i grmlja pomogli šumarice i šumari bečke Gradske služne za upravljanje šumama i poljoprivrednim površinama MA 49.

"Zelene površine čine preko 50 posto gradske površine Beča, što znatno poboljšava kvalitetu života u njemu. Raduje me što zelene površine uz pomoć mladih stanovnika i dalje rastu", kazala je tom prigodom bečka gradska vijećnica za ekologiju Ulli Sima.

Projekt se provodi još od 1984. godine, a zahvaljujući sadnji novog drveća šumsko se područje Beča svake godine proširi za dodatnih 20.000 metara kvadratnih. Do danas je posađeno oko 320.000 stabala javora, hrasta, jasena te drugog vrijednog drveća, čime je stvoreno 64 hektara nove šume.

Bečki zeleni pojas već je 1905. godine proglašen zaštićenim šumskim područjem, a Beč, glavni grad Austrije, se od tada sustavno trudi održavati ga i povećavati.

Izvor i foto: Inozemni ured grada Beča


Tagovi

Beč Pošumljavanje Drveće


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).