Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Međunarodna suradnja
  • 01.10.2013. 07:35

Centar kompetencija za slavonski hrast

Centar kompetencija za slavonski hrast uvršten je među odabrane projekte od nacionalnog interesa pri Vladi RH, odnosno Ministarstvu gospodarstva i priprema se za financiranje kroz Strukturne fondove Europske unije

  • 402
  • 28
  • 0

Predstavnici Drvnoga klastera Vukovarsko-srijemske županije i Drvnoga klastera austrijske pokrajine Štajerske potpisali su u Vinkovcima sporazum o suradnji s ciljem utemeljenja Centra kompetencija za slavonski hrast u kojem bi se izvodile znanstveno-istraživačke, tehničke, tehnološke i druge aktivnosti radi povećanja konkurentnosti domaćih drvoprerađivača.

Centar kompetencija za slavonski hrast uvršten je među odabrane projekte od nacionalnog interesa pri Vladi RH, odnosno Ministarstvu gospodarstva i priprema se za financiranje kroz Strukturne fondove Europske unije. Vrijednost projekta je preko 3 milijuna eura, a izgradnjom Centra stvorit će se uvjeti za prijavljivanje novih projekata usmjerenih na razvoj drvnog sektora i otvaranje novih radnih mjesta, rečeno je pri potpisivanju sporazuma kojemu je nazočan bio i vukovarsko-srijemski župan Božo Galić.

Prema njegovim riječima, potpis sporazuma o suradnji između Drvnog klastera Vukovarsko-srijemske županije i Drvnog klastera Štajerske znak je regionalnog značaja projekta Centra kompetencija za slavonski hrast i velikog razvojnog potencijala drvnog sektora Vukovarsko-srijemske županije.

Sporazum su potpisali Erhard Pretterhofer i Mijo Čošković, pri čemu je Erhard Pretterhofer istaknuo kako sporazum pruža priliku za međusobno upoznavanje i razmjenu postojećih i novih znanja te stvaranja mogućnosti za suradnju i kontakte gospodarstvenika iz obje regije, dok je Mijo Čošković ocijenio kako je cilj projekta prezentacija slavonskog hrasta i promocija drveta u svim sferama graditeljstva i uporabe drveta u graditeljstvu.

Drvni klaster Vukovarsko-srijemske županije osnovan je 2010. godine i okuplja drvoprerađivače, znanstvene i obrazovne institucije i lokalnu zajednicu te druge zainteresirane strane oko upotrebe i prerade hrasta, jasena i drugih vrsta drva te provodi projekte marketinga, istraživanja, razvoja, inovacija i unapređenja proizvoda i tehnologija s ciljem promocije slavonskog hrasta i povećanja konkurentnosti, proizvodnje i zapošljavanja u poduzećima i obrtima koji se bave preradom drva i proizvodnjom proizvoda od drva. Danas u svom sastavu ima 22 članice, od kojih tri institucije i 19 drvoprerađivača.


Tagovi

Drvni klaster Centar Kompetencija Slavonski hrast Vukovarsko-srijemska županija Štajerska Gospodarstvo Razvoj Erhard Pretterhofer Mijo Čošković


Autor

Alen Kuns

Više [+]

Diplomirani novinar sa više od dvadeset godina staža na temama vezanim uz poljoprivredu, selo i ruralni razvoj. Dugogodišnji suradnik glasila Hrvatske gospodarske komore (HGK) Hrvatsko gospodarstvo, Gospodarskog lista te niz novina poput Glasa Slavonije i Vjesnika.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]