Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zaštita šuma
  • 05.07.2016. 16:30

Budite savjesni, spriječite požar!

Kampanja Hrvatske vatrogasne zajednice putem jumbo plakata pod sloganom "Budite savjesni. Spriječite požar" počinje u četvrtak, 7. srpnja.

Foto: Hrvatska vatrogasna zajednica
  • 512
  • 24
  • 0

Kampanja Hrvatske vatrogasne zajednice putem jumbo plakata pod sloganom "Budite savjesni. Spriječite požar" počinje u četvrtak, 7. srpnja. Riječ je o plakatima namijenjim domaćim i stranim turistima koji će biti postavljeni na 28 lokacija diljem obale.

Skretanje pozornosti na važnost odgovornog ponašanja kao i na požarnu ugrozu, osobito prisutnu u ljetnom periodu obilježenom visokim temperaturima i izostankom padalina, glavni su razlozi same kampanje.

Jednostavan plakat, preventivna poruka

"Kažu da slika vrijedi tisuću riječi zato smo se i odlučili da plakat kampanje bude jednostavan s kratkom preventivnom porukom, ali fotografijom koja je snažna i koja ostavlja dojam na promatrača. Na plakatu je prikazan djelić šume koja je prošle godine izgorjela na poluotoku Pelješcu, upravo kao posljedica čovjekove nepažnje", rekla je Nina Francetić iz Hrvatske vatrogasne zajednice i dodala kako je samo prošle godine od ukupnog broja požara, najviše njih izbilo na priobalju pri čemu je izgorjelo gotovo 24.000 ha raslinja.

"Fotografija je inače dio ciklusa Crna šuma nastalog u suradnji poznatog hrvatskog fotografa Damira Hoyke i Hrvatske vatrogasne zajednice, a koja je ovog ljeta na turneji po muzejima i galerijama također u gradovima priobalja", rekla je Francetić.

Cijeli je projekt financiran sredstvima iz EU projekta Holistic koji ima za cilj poduzimanje mjera za spriječavanje požara raslinja, a plakati će na frekventim mjestima biti postavljeni do 14. rujna.

Foto: Hrvatska vatrogasna zajednica


Tagovi

Zaštita šuma Hrvatska vatrogasna zajednice Protiv požara Plakati


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Pšenica k'o na Markovo, repica skoro pa ocvala, zemlja suha, Sunce upeklo...
Što li će biti od ove godine.