Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Lycorma delicatula
  • 14.12.2017. 07:30

Božićna drvca zaražena invazivnim kukcem

Prije nego odu u prodaju, božićna drvca u Pennsylvaniji moraju biti u karanteni. A sve zbog kukca koji se u SAD prvi puta pojavio 2014. godine.

Foto: Facebook/Sarah Duwal/Kuen Art
  • 1.514
  • 108
  • 0

Invazivni kukci u jugoistočnoj Pennsylvaniji (SAD), poznati pod imenom "Spotted lanternfly" (Lycorma delicatula) prvi su se puta u toj zemlji pojavili 2014. godine. Inače, njihovo prirodno stanište je Kina, Indija i Vijetnam.

Biljke domaćini ovih kukaca su vinova loza, borovi, koštuničavo voće i jabuke. No, u njihovom prirodnom staništu, ovi su kukci ujedno i hrana prirodnih grabežljivaca i patogena. U Koreju su slučajno uneseni 2006. godine i od tada se smatraju nametnikom.

Upravo je ovih dana Pennsylvaniya odlučila staviti u karantenu niz proizvoda, uključujući i božićna drvca u 13 svojih jugoistočnih okruga u pokušaju nadziranja zaraze. Božićna drvca mogu biti isporučena iz karantene tek nakon što budu pregledana, navodi pressofatlanticcity.

"Samo u posljednja dva tjedna karantenu smo proširli sa šest do 13 okruga", rekao je državni zamjenik ministra poljoprivrede, Fred Strathmeyer dodavši da je prošla zima bila jako blaga te je populacija uočenih štetnika ove godine bila ogromna.

"U mnogim područjima su početkom kolovoza stabla bila potpuno pokrivena ličinkama", izjavio je.

Inače, Pennsylvania zauzima treće mjesto u SAD po broju farmi za uzgoj božićnih stabala.

Foto: Facebook/Sarah Duwal/Kuen Art


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Uljemat

Nemoguće je pronaći prodavače M/Ž. Zato se pripremam za montažu uređaja (umjetna inteligencija) koji će raditi na obnovljive izvore, dati doprinos u klimatskoj neovisnost...

Više [+]