Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Susret drvnog sektora
  • 09.12.2016. 15:00

Austrijski i hrvatski drvni sektor za isti cilj

Austrijski i hrvatski poduzetnici iz drvnog sektora teže istom cilju - poboljšanju kvalitete proizvoda i boljem pozicioniranju na domaćem i inozemnom tržištu. S tim zajedničkim ciljem sastali su se u Virovitici, u novootvorenom Panonskom drvnom centru kompetencija.

Foto: Panonski drvni centar kompetencija, Kristijan Toplak/Facebook
  • 2.230
  • 233
  • 0

Austrijski i hrvatski poduzetnici iz drvnog sektora teže istom cilju - poboljšanju kvalitete proizvoda i boljem pozicioniranju na domaćem i inozemnom tržištu. Sa zajedničkim ciljem sastali su se u Virovitici, u novootvorenom Panonskom drvnom centru kompetencija.

Prvi dio susreta održan je u Koprivnici. Austrijski ured za vanjsku trgovinu u Hrvatskoj je doveo sedam tvrtki, a riječ je o proizvođačima koji posluju u različitim sektorima, od proizvodnje strojeva i opreme do drvne građe i namještaja.

O velikom potencijalu suradnje s Austrijancima najbolje govore podaci da drvna industrija u toj zemlji zapošljava više od 25 tisuća radnika i godišnje ostvaruje 8,5 milijardi eura, od čega 66% odlazi na izvoz. Rezultat je to i dobre strategije austrijskih tvrtki koje važnost pridaju upravo segmentu ulaganja u kvalitetnu opremu.

Drvni centar pruža usluge poduzetnicima

Ivana Filipović, direktorica Panonskog drvnog centra kompetencija ističe kako je on rezultat velikog rada tima Virovitičko-podravske županije i VIDRE. Kaže kako je to jedan poslovni subjekt, potporna institucija koja spaja javni sektor, znanstvenu zajednicu i s druge strane poduzetnika. Centar daje široku lepezu usluga kojima može pomoći poduzetniku da bi njegov proizvod i njegova tvrtka bila konkurentnija.

VIDRA je imala veliku ulogu u tom projektu, od pripreme do natječajne dokumentacije i same provedbe projekta, kaže Emina Kovač, direktorica, Agencije za regionalni razvoj VIDRA.

Foto: Panonski drvni centar kompetencija, Kristijan Toplak/Facebook


Tagovi

Virovitica Drvni sektor Panonski centar VIDRA Austrija Poduzetnici


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.


Partner

Slavonskobrodska televizija

Mile Budaka 1/4, 35000 Slavonski Brod, Hrvatska
tel: +385 (0)35 210 250, e-mail: sbtv@sbtv.hr web: http://sbtv.hr/