Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Piggycheck aplikacija
  • 29.11.2016. 18:00

Zlatna aplikacija za mjerenje težine svinja

Aplikacija je bazni software umjetne inteligencije koja koristi 3D kameru za određivanje težine tovljenika direktno bez ikakvog kontakta dok je životinja u svom boksu. Aplikacija PiggyCheck dostupna je mjesečno na pretplatu.

  • 12.267
  • 1.077
  • 0

Ukupno 2.629 izlagača i 163.000 posjetitelja od čega 36.000 iz inozemstva, doveli su do obaranja rekorda posjećenosti najvećeg svjetskog sajma posvećenog profesionalnoj opremi za stočarstvo EuroTier 2016. Već tradicionalno sajam se održava u Hanoveru, a oborio je prethodni rekord iz 2012.

To je izjavio na završnoj konferenciji Reinhard Grandke, izvršni direktor EuroTier koji je organiziralo Njemačko društvo poljoprivrede-DLG.

EuroTier je na impresivan način privukao proizvođače i stručnjake za uzgoj životinja iz cijelog svijeta. Istovremeno sajam je istaknuo svoju vodeću poziciju na globalnoj razini kada je riječ o modernoj stočarskoj proizvodnji. Dodatno sajamska manifestacija EnergyDecentral koja se istovremeno održavala uz EuroTier bila je mjesto međunarodnih susreta za inovativnu industriju opskrbe električnom energijom.

DLG dodijelio četiri zlatne i 21 srebrnu medalju

Kao i svaki put u vreme održavanja EuroTier organizator DLG dodijelio je vrijedna priznanja proizvođačima za inovativna rješenja u stočarskoj proizvodnji koja će u budućnosti naći svoju primjenu u praksi. Ove godine dodijeljeno je ukupno četiri zlatne i 21 srebrna medalja. Mi vam predstavljamo jedno od četiri rješenja za koja je proizvođač nagrađen zlatnom medaljom. Riječ je o Piggy Check aplikaciji.

Aplikacija za mjerenje težine tovljenika

PiggyCheck aplikaciju razvila je tvrtka Meier-Brakenberg. Aplikacija je bazni software umjetne inteligencije koja koristi trodimenzionmalnu kameru za određivanje težine tovljenika direktno bez ikakvog kontakta dok je životinja u svom boksu. Ova aplikacija značajno olakšava proces ocjenjivanja tovnih svinja prije klanja.

Korisnici aplikacije, farmeri, na raspolaganju imaju i obračun dodatnih informacija kao što su podaci o težini pojedinih dijelova tijela svinje. Softver može funkcionirati na konvencionalnom pametnom telefonu ili tabletu sa 3D kamerom. Kreira pojedinačne slike ili video sekvence na osnovu kojih generira dubinu slike. Slike se mogu napraviti odozgo, sa strane ili dijagonalno, a na osnovu njih aplikacija određuje i prikazuje podatke o težini životinje na pametnom telefonu ili tabletu.

Software korisniku osigurava i tržišne sugestije u smislu semafora. Prikupljeni podaci preko PiggyCheck se skladište u oblaku te se mogu koristiti za daljnje detaljne analize. Nakon klanja životinja, prikupljeni podaci farmerima omogućuju usporedbu podataka o odgoju životinje i izvlačenje zaključaka o genetici i režimima ishrane, a sve na osnovi preciznih statističkih podataka.

Također ovi podaci mogu pomoći za donošenje odgovarajućih odluka u budućnosti. Aplikacija PiggyCheck dostupna je u vidu mjesečne preplate, a može se otkazati u bilo kojem trenutku. Glavne prednosti aplikacije su prenosivost, osigurani podaci za menadžment u poslovanju i optimizaciju procesa prodaje.

Tekst i foto: EuroTier.com


Tagovi

Software Mjerenje težine Svinjogojci


Autorica

Marija Antanasković

Više [+]

Diplomirani inženjer poljoprivrede sa višegodišnjim iskustvom u novinarstvu. Zaljubljenik u poljoprivrednu tehniku.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Pšenica k'o na Markovo, repica skoro pa ocvala, zemlja suha, Sunce upeklo...
Što li će biti od ove godine.