Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Peradarstvo
  • 05.03.2015. 17:20

Za tov pilića 1,58 milijuna kuna iz IPARD-a

IPARD sredstvima opremljen je objekat za držanje peradi, te nabavljena oprema za sprečavanje širenja ptičjih bolesti unutar prostora farme.

  • 1.256
  • 64
  • 0

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju obavila je novu isplatu na osnovi odobrenih sredstava iz IPARD programa, za završeno ulaganje u sklopu mjere 101, Ulaganja u poljoprivredna gospodarstva.

Korisniku Poljoprivredno gospodarstvo - Peradarstvo Mario Magdalenić iz Šemovca u općini Trnovec Bartolovečki u Varaždinskoj županiji, isplaćeno je 1.588.789,11 kn za izgradnju objekta za držanje peradi odnosno tov pilića i uzgoj nesilica teških linija, unutar prostora farme. IPARD sredstvima ujedno su izgrađeni i skladišni kapaciteti za stajski gnoj, te je objekat opremljen za držanje peradi, uključujući i opremu za sprečavanje širenja ptičjih bolesti unutar prostora farme.

"Peradarstvom se bavim duži niz godina. Planirana prosječna, godišnja proizvodnja iznosi cca 110 tisuća pilića brojlera. Sama proizvodnja se odvija u kooperaciji s peradarsko-prehrambenom tvrtkom Koka d.d. iz Varaždina, te je sredstvima iz IPARD programa umanjena glavnica kredita pomoću kojeg je izgrađena i suvremeno opremljena nova farma prema visokim standardima EU", ističe ovaj mladi zagorski proizvođač pilića. Sve poslove vezane uz proizvodnju i tov pilića obavlja uz pomoć članova obitelji.

U novu farmu ugrađena je najsuvremenija oprema


Povezana stočna vrsta

Peradarstvo

Peradarstvo

Pod peradarstvom se prvenstveno podrazumijeva uzgoj kokoši, pura, gusaka i pataka. Od peradi se dobivaju izuzetno kvalitetne glavne namjernice poput jaja i mesa, ali uz njih tu su... Više [+]

Tagovi

Mjere 101 Ulaganja u poljoprivredna gospodarstva Peradarstvo Mario Magdalenić Šemovca Općini Trnovec Bartolovčeki Varaždinskoj županiji Uzgoj nesilica Tov pilića Stajski gnoj Ptičjih bolesti Pilića brojlera Koka d.d. Glavnica kredita Članova


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.