Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Stočna hrana
  • 06.02.2018. 15:00

Za stočnu hranu koriste kukce kao izvor bjelančevina

Tvrtka iz Seattlea razvila je tehnologiju uzgoja kukaca koji se hrane organskim otpadom te tako stvaraju visoko vrijedne bjelačevine, masti i hranjive tvari koje se mogu koristiti u poljoprivredi. Kukci će se mljeti u brašno i dodavati stočnoj hrani.

  • 447
  • 42
  • 0

Beta Hatch je tvrtka sa sjedištem u Seattleu (Washington, SAD) koja uvodi proizvodnju kukaca kao izvora bjelančevina u hrani za životinje. U tu je tvrtku nedavno investirao Cavallo Ventures koji inače rukovodi kapitalom Wilbur-Ellisa, jednim od vodećih proizvođača hrane za životinje.

Tvrtku Beta Hatch osnovala je dr. Virginia Emery 2015. godine te razvila tehnologiju uzgoja kukaca koji se hrane organskim otpadom te tako stvaraju visoko vrijedne bjelančevine, masti i hranjive tvari koje se mogu koristiti u poljoprivredi. Kukci će se mljeti u brašno i dodavati stočnoj hrani, navodi agprofessional.

Ciljano tržište je uzgoj peradi, no, istovremeno bi Beta Hatch mogao znatno poremetiti tržište stočne hrane kojoj je osnova riblje meso.

Veliki utjecaj na poljoprivredu

"Drago mi je što radimo s Wilbur-Ellisom kao jednim od vodećih proizvođača proizvoda za životinje i gnojiva. Oni će nam biti od neprocjenjive vrijednosti jer razvijamo novu industriju kukaca kao novi dio prehrambenog sustava. Također, veze Wilbur-Ellisa s dobavljačkim lancima i kupcima omogućit će nam da učinimo najveći utjecaj na hranu za životinje i poljoprivredu", rekla je Emery.

Andrew Loder, predsjednik tvrtke Wilbur-Elis Feed kaže da je ovo ulaganje od temeljne važnosti za njihovu strategiju rasta i inovativnu viziju. "Tehnologija Beta Hatch omogućit će našim partnerima pristup svježoj, cjelogodišnjoj opskrbi proteina koja i održiva i ekološki prihvatljiva", dodaje Loder.

Dodatni proizvod će biti i gnojivo od kukaca koje se može koristiti kao cjelovito organsko gnojivo za specijalne usjeve.

O kukcima se sve češće govori i kao o alternativnoj hrani za ljude. No, kako to ne prolazi baš glatko, čini se da će priča sa stokom bolje proći jer, stoka ne razmišlja o tome što joj je to na tanjuru nego pojede to što joj se da. Tim više ako će biti uzgojeno na ekološki i održiv način.

Foto: Pixabay/Pwnk1029


Tagovi

Stočna hrana Insekti u poljoprivredi Beta Hatch Wilbur-Ellis Virginia Emery


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Nedjeljni obilazak polja ;)