Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • IPARD
  • 20.08.2015. 13:40

Za proizvodnju mlijeka 1,9 milijuna kuna

Na OPG-u Rengel zaposleno je šestero ljudi. Iz IPARD-a im je isplaćeno 1,9 mlijuna kuna za nabavku specijalizirane opreme.

Foto: pitomaca.hr
  • 178
  • 13
  • 0

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju obavila je novu isplatu na osnovi odobrenih sredstava iz IPARD programa, za završeno ulaganje u sklopu mjere 101 Ulaganja u poljoprivredna gospodarstva u svrhu restrukturiranja i dostizanja standarda zajednice.

Obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu Rengel Marija iz Velike Črešnjevice, mjesta u općini Pitomača, u Virovitičko-podravskoj županiji, isplaćeno je 1.922.756,92 kuna za ulaganje u opremanje objekata za držanje muznih krava, mliječnih ovaca i mliječnih koza unutar prostora farme, te ulaganje u nabavku specijalizirane opreme za transport gnoja.

Na OPG-u Rengel zaposleno je šestero ljudi. Troje radi na farmi, a troje na obradi zemlje te pripremi hrane za stoku. Uslužno drugima baliraju slamu i sijeno te pripremaju silažu. Imaju u zakupu farmu u Donjim Zdjelicama, a jednu su kupili i u naselju Molve Grede, obje na području susjedne Koprivničko-križevačke županije.

IPARD sredstvima nabavljena je nova poljoprivredna oprema i mehanizacija, koja će povećati učinkovitost postojeće proizvodnje mlijeka. OPG Rengel ima farmu sa 200 grla od čega stotinjak mliječnih krava. Dnevno isporučuju 1600 litara mlijeka. Obrađuju stotinjak hektara zemlje, od čega je u njihovu vlasništvu 40 hektara. Također svojom mehanizacijom pružaju usluge drugim gospodarstvima na tom području.

Foto: pitomaca.hr


Tagovi

Agencija za plaćanja IPARD Mjera 101 Rengel Mario Velika Črešnjevica Pitomača Virovitičko-podravska županija Muzne krave Mliječne ovce Mliječne koze Transport gnoja Proizvodnja mlijeka


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zamislite da ujutro nađete nekog kako spava u šatoru na Vašem imanju, što biste napravili? To je naime sasvim normalna pojava i pravno formulirana radnja u nekim zemljama Europe. Ne znam koliko je precizna, ali ova karta pokazuje zemlje gdj... Više [+]