Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Toplokrvni konji
  • 18.08.2021. 09:00

Za koje se mjere može ostvariti potpora za toplokrvne pasmine konja?

Program uključuje 10 pasmina konja za koje se matične knjige vode u Republici Hrvatskoj.

Foto: Lucija Bencarić
  • 546
  • 361
  • 0

Objavljen je Pravilnik o uvjetima i načinu provedbe mjera Nacionalnog programa poticanja provedbe uzgojnih programa za toplokrvne pasmine konja u Republici Hrvatskoj 2021. - 2025., obavijestili su iz Ministarstva poljoprivrede.

Pravilnikom se, pojašnjavaju, propisuje detaljna provedba mjera ovog Nacionalnog programa donesenog Odlukom Vlade Republike Hrvatske, dana 11. ožujka 2021. godine, ukupne vrijednosti u visini od 6.200.000,00 kn.

Kako navode, u prethodnom programskom razdoblju za period 2015.-2020. godine ostvareni su pozitivni učinci u broju grla pasmina obuhvaćenih programom (povećanje za 11,2 posto), broju ždrebadi (4,8 posto), rasplodnih kobila (16,9 posto) i rasplodnih pastuha (6,3 posto).

Program uključuje 10 pasmina konja za koje se matične knjige vode u Republici Hrvatskoj, a to su alkar, arapski konj, arapski punokrvnjak, engleski punokrvnjak, gidran, haflinger, hrvatski kasač, hrvatski športski konj, hrvatski toplokrvnjak, trakener. Potpora se osigurava kroz slijedeće mjere: 

  • Potpora testiranju radne sposobnosti grla na sportskim natjecanjima
  • Potpora organizaciji konjičkih sportskih natjecanja
  • Potpora uzgoju rasplodnih kobila
  • Potpora uzgoju rasplodnih pastuha

Mjere koje se provode tijekom odvijanja Programa su Poboljšanje učinkovitosti provedbe uzgojnog programa i Potpora uzgoju Programom predviđenih pasmina konja.

Troškovi za koje se ne može ostvariti potpora su porezi, uključujući porez na dodanu vrijednost, zatim carinske i uvozne pristojbe, i sve ostale naknade, novčane kazne, financijske i troškove parničnog postupka, bankovni, troškovi jamstava i slične naknade, plaće djelatnika, troškovi pretvaranja, naknade i tečajni vezani uz račune u stranim valutama, kao i drugi isključivo financijski izdaci te plaćanja u naravi.

Detaljne informacije o Pravilniku možete pronaći ovdje


Tagovi

Toplokrvne pasmine konja Pravilnik Mjere Nacionalni program Potpore


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Navodno i mrežica za žbuku i fasadu jednako dobro štiti voćkice od divljih životinja. Pa eto, ako tko zna - neka piše u komentar ;)