Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Otpad
  • 25.11.2013. 08:46

Za Hrvate otpad, a za strance proizvod

Kako nusproizvode životinjskog porijekla pretvoriti u proizvod?

  • 872
  • 86
  • 0

Ljušture školjkaša, koža životinja, krv preživača, koža životinja, papci, rogovi, kosti, bivša hrana za kućne ljubimce. Za Hrvate otpad, za strance potencijalni izvor zarade i proizvod. Količina nemarno odbačenih ili nepropisno zbrinutih životinjskih nusproizvoda može biti opasna po zdravlje ljudi i životinja, no može učiniti i veliku štetu okolišu. Sustav prikupljanja životinjskih nusproizvoda potrebno je stalno unapređivati, no i prilagođavati novim zakonskim EU regulativama.

Subjekti koji posluju s hranom moraju biti odgovorni i za nusproizvode svoje industrijske proizvodnje i s njima pravilno postupati. Od kategorizacije, označavanja pa sve do pravilnog transporta i zbrinjavanja. No, potencijal ovog otpada u Hrvatskoj je znatno neiskorišten jer nam on može uvelike služiti kao sirovina. Iako se neki nusproizvodi zbog pojave bolesti moraju spaljivati, drugi materijali mogu biti dobro iskorišteni - stoga je i interes drugih zemalja za naš otpad prilikom pristupanja EU bio velik.

Neke su tvrtke već i najavile svoj ulazak na hrvatsko tržište. U Hrvatskoj trenutno nema ni spalionice otpada, pa i otpad nažalost - izvozimo.


Tagovi

Izvoz Nusproizvod Spaljivanje Sirovina Otpad Proizvodi


Partner

Osječka televizija

Sv.L.B.Mandića bb, Osijek, Hrvatska
tel: (031) 400 - 000, e-mail: marketing@ostv.hr web: http://www.osjecka.com

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Malo današnjih radova na njivi, lavanda i gost u lavandi.