Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Posjednik
  • 15.05.2021. 12:00

Vlasnicima kopitara omogućen pristup aplikaciji "Posjednik"

Aplikacija prikazuje podatke upisane u Jedinstveni registar domaćih životinja Republike Hrvatske, navode iz Ministarstva poljoprivrede.

Foto: Lucija Bencarić
  • 163
  • 18
  • 0

Svim posjednicima kopitara u Republici Hrvatskoj Ministarstvo poljoprivrede omogućilo je pristup elektroničkoj aplikaciji "Posjednik" koja im daje uvid u podatke o trenutno registriranim grlima koji se nalaze u njihovom posjedništvu. 

Kako su objavili na svojoj stranici, aplikacija prikazuje podatke upisane u Jedinstveni registar domaćih životinja RH, prikazujući osnovne podatke o farmama i posjednicima, kao i podatke o kopitarima registriranim na istima.

Pristup je omogućen korisnicima kao dio usklađivanja s nadolazećom Uredbom Europske Komisije koja će zamijeniti postojeću Uredbu o putovnici za kopitare (EU) 2015/262.

Pristupne podatke aplikaciji čine broj Identifikacijske kartice gospodarstva (IKG) i PIN-a koji je dostavljen na popratnom dopisu pri izdavanju IKG-a. 

Aplikaciji možete pristupiti ovdje

Dodatne informacije dostupne su u pri Upravi za stočarstvo i kvalitetu hrane, Služba za Registar farmi, sljedivost sredstava za označavanje životinja i evidencije peradi i pčelara, na telefonskim brojevima: 01/3903-171, 01/3903-172, 01/3903-194 ili putem elektroničke pošte: [email protected].


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Kopitari Posjednik Aplikacija


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Završena berba kukuruza, rješena gnoidba za žito i oranje 😁