Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Tuga u susjedstvu
  • 05.06.2023. 14:00
  • Prijedor, BiH

Uznemirujući sadržaj: Strujni udar pokosio sedam krava

Gospodarstvo broji šest članova, uključujući troje djece i bavi se isključivo proizvodnjom mlijeka. Zbog nastale štete ugrožena je egzistencija obitelji

Foto: Udruženje mljekara RS
  • 4.858
  • 422
  • 0

Strujni udar pokosio je protekle subote sedam krava na imanju Rajka Zorića u Rasavcima kod Prijedora u susjednoj BiH. Na farmi ovog domaćina ostala je samo jedna krava i četiri telića za koje sada ne zna kako osigurati mlijeko.

Ovo komercijalno gospodarstvo broji šest članova, uključujući troje djece i bavi se isključivo proizvodnjom mlijeka. Zbog nastale štete ugrožena je egzistencija obitelji.

"Nula je na bojleru probila u vodu koja je kroz pojilice došla do grla. Bili smo u tom trenutak na farmi, vidio sam da nešto nije u redu, to je blaža struja, ali dovoljna da ubije stoku", ispričao je Zorić za Agroklub.

Krave su isteljene, dodaje, a kapi mlijeka sada nema za telad i najneophodnije mu je u ovom trenutku da nabavi kravu, jer jedna koja je preživjela ovu nesreću ne može podmiriti potrebe. Grla su bila holstein i simentalke, a kolika je šteta trenutno ni sam vlasnik ne može procijeniti. Posjetili su ga, priča nam, iz tamošnje savjetodavne službe, a Udruženje mljekar RS pozvalo je sve koji mogu da se uključe u akciju pomoći ovom proizvođaču.

"Najpotrebnija mi je krava sada. I ako dobijem novac, ja ću kravu kupiti, što da vam kažem", priča nam vidno uznemiren farmer.

Novčana sredstva (oni koji su u BiH, op.a.) mogu uplatiti na njegov osobni račun br: 5550488155933430 (svrha uplate - pomoć Rajku Zoriću"). Zorića za bilo koji vid druge pomoći možete kontaktirati na br tel: +387 (0)65/752-539.

Upozoravamo na uznemirujući sadržaj u fotogaleriji. 


Fotoprilog


Tagovi

Strujni udar Krave Farma Rajko Zorić Poljoprivrednik Pomoć


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Svi su uranili ove godine.