Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Uzgoj peradi
  • 18.09.2023. 18:00

Uzgaja divovske kokoši - narastu više od 1.20 m

Postoji velika potražnja malih farmera i hobi uzgajivača, a za industriju je još uvijek mali broj životinja.

Foto: Facebook/Avicultura Gigante
  • 12.367
  • 738
  • 1

Kada je prije dvadesetak godina poljoprivrednik Rubens Braz počeo uzgajati brazilske kokoši nije ni slutio da će postati uzgajivač divovske peradi, piše Reuters.

Visoki pijetlovi su postali hit

Nekadašnja mala farma, postala je centar uzgoja divovskih pijetlova za isto tako male farme te hobi uzgajivače u centralnom Brazilu. Za život zarađuje uzgajajući pijetlove koji dostižu visinu preko 120 cm i težinu od 4 do 7 kg.

Dostižu visinu preko 120 cm

Njihova cijena skače do oko 3.750 eura. Trenutno se čeka formalno priznanje ove pasmine poznate pod nazivom Divovski indijski pijetlovi.

Braz navodi da je u početku sve bilo hobi, a onda su se zainteresirali i drugi uzgajivači i postalo je komercijalna proizvodnja.

Velika potražnja

Njegova farma, pod nazivom Avicultura Gigante, nalazi se u brazilskoj državi Goas. Ima oko 300 jedinki, što nije dovoljno za opskrbu industrijskih kapaciteta, ali je velika potražnja malih uzgajivača, najviše za vlastite potrebe. 

Životinje se drže na otvorenom, bez kaveznog uzgoja.


Povezana stočna vrsta

Peradarstvo

Peradarstvo

Pod peradarstvom se prvenstveno podrazumijeva uzgoj kokoši, pura, gusaka i pataka. Od peradi se dobivaju izuzetno kvalitetne glavne namjernice poput jaja i mesa, ali uz njih tu su... Više [+]

Tagovi

Peradarstvo Divovska perad Divovski pijetlovi Uzgajanje gigantskih pijetlova Brazil


Autorica

Ranka Vojnović

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dugogodišnjim iskustvom u povrćarstvu, zaljubljenica u ekološku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Podravskoj Moslavini još uvijek traže nekoliko svinja koje su pobjegle nakon jučerašnjeg prevrtanja kamiona koji je prevozio oko 150 grla iz Pačetina u klaonicu u Čakovec.