Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Budućnost stočarstva
  • 22.11.2016. 07:30

Uvođenje reda u mliječni sektor do kraja godine?

Ministar Tolušić započeo je sastanke s agrarnim stručnjacima i posebice predstavnicima poljoprivrednih udruga. Provjerili smo što o budućnosti stočarstva u Hrvatskoj misle sami proizvođači, te koliko im optimizma daje novi ministar.

Foto: avmar/bigstockphoto.com
  • 4.251
  • 570
  • 0

Ministar poljoprirede Tomislav Tolušić započeo je sastanke s agrarnim stručnjacima i posebice predstavnicima poljoprivrednih udruga kako bi što prije započele sustavne promjene za spašavanje hrvatske poljoprivrede.

Prvi u nizu sastanaka ministar je održao s predstavnicima udruga uzgajivača stoke i proizvođača mlijeka koji su protekli godina zapali u velike financijske poteškoće i čiji se broj u tom istom periodu drastično smanjio.

Obitelj Kolak 20 se godina bavi uzgojem muznih krava, a trenutačno na farmi drže oko 700 grla stoke, od kojih 260 muznih krava. Branko Kolak predsjednik je Saveza udruga hrvatskih uzgajivača holstein goveda, a sastanak s ministrom Tolušićem ocjenjuje pozitivnim pomakom i jednim od zadnjih pokušaja spašavanja proizvođača mlijeka, čiji je broj u Hrvatskoj pao na sedam, od njih 50 tisuća koliko ih je bilo do prije nekoliko godina.

Branko Kolak kaže da je dogovoreno da bi se za nekoliko dana krenulo s radom savjeta za mlijeko, na kojem bi proizvođači mogli razmatrati informacije i probleme s kojima se susreću. Jedna od glavnih tema bio je i zakon o nepoštenoj trgovačkoj praksi hrane, konkretno o mlijeku. Provjerili smo što o budućnosti stočarstva u Hrvatskoj misle sami proizvođači, te koliko im optimizma daje novi ministar.

Foto: avmar/bigstockphoto.com


Tagovi

Ministar Tolušić Stočari Slavonija


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.


Partner

Osječka televizija

Sv.L.B.Mandića bb, Osijek, Hrvatska
tel: (031) 400 - 000, e-mail: marketing@ostv.hr web: http://www.osjecka.com

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Tisuće španjolskih poljoprivrednika prosvjedovalo u Madridu: Guše nas pravila ZPP-a

Tisuće španjolskih poljoprivrednika i jučer su, 17. ožujka, prosvjedovali u središtu Madrida.  Kako piše dw.com, u centar glavnog grada stigli su sa stotinama traktora, z...

Više [+]