Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Revitalizacija uzgoja
  • 10.11.2015. 12:40

Uskoro novčana potpora za uzgoj svinja fajferica

Davanje novčanih potpora poljoprivrednicima, Požeško-slavonska županija na svojem području planira oživjeti uzgoj crnih svinja fajferica.

  • 1.294
  • 428
  • 0

Požeško-slavonska županija počela je projekt revitalizacije uzgoja crne slavonske svinje fajferice. Ovih se dana očekuje i raspisivanje natječaja za novčanu potporu poljoprivrednicima koji već uzgajaju ili se namjeravaju uključiti u uzgoj spomenutih svinja. Župan Alojz Tomašević kazao je da su fajferice neopravdano gurnute u zaborav, iako se radi o kvalitetnoj, autohtonoj pasmini koja daje kvalitetno meso, a uzgoj nije zahtjevan.

Jednostavan uzgoj, kvalitetno meso i novčana potpora

Potpora će po svinji iznositi 1.300 kuna, a konkurirati će moći i obiteljska gospodarstva i pojedinci. U tu svrhu županija je za ovu godinu osigurala 100 tisuća kuna.

Crne slavonske svinje idealne su i za stavljanje u funkciju neobrađenih poljoprivrednih površina, s obzirom da obitavaju u prirodnim uvjetima. Jedan OPG moći će dobiti maksimalno 10 tisuća kuna.


Tagovi

Požeško-slavonska županija Crna slavonska svinja Fajferica Potpora Alojz Tomašević Autohtona pasmina Kvalitetno meso Neobrađene površine Obiteljska gospodarstva Pojedinci


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dobar dan, ako bi tko mogao da pomogne kako da spasim ovaj cvijet? Danas sam uocila smedje mrlje, odmah sam izbacila zemlju, bili su crvi u njoj, oprala korijenje, posudu, i s novom, cistom zemljom zasadila.. Sto ce biti sada, plasim se da... Više [+]