Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Investicija
  • 30.09.2022. 13:10

Ukrajinci žele podići farmu peradi na Banovini

Ulaganje u farmu koja bi zapošljavala i do tri tisuće ljudi, ideja je koja se čula na Ukrajinsko-hrvatskom gospodarskom forumu u Kijevu.

Foto: Depositphotos/roibu (ilustracija)
  • 1.577
  • 489
  • 0

Ukrajinci su zainteresirani za izgradnju farme peradi na Banovini koja bi zapošljavala između dvije i tri tisuće ljudi, informacija je koja se prolomila medijima nakon održanog Ukrajinsko-hrvatskog gospodarskog foruma u Kijevu. 

Konkretno, zanimanje za ulaganje u Hrvatsku pokazuje korporacija System Capital Management (SCM), u vlasništvu jednog od najbogatijih ukrajinskih poduzetnika, Rinata Ahmetova. 

Spominje se pritom i da je uz podizanje farme peradi, SCM zainteresiran i za investicije u našu poljoprivredu, energetiku i luke.

Na Forumu se okupilo preko 200 hrvatskih i ukrajinskih tvrtki iz svih ključnih sektora gospodarstva, a predsjednik HGK Luka Burilović istaknuo da trenutno 30 posto hrvatskog izvoza u Ukrajinu otpada na farmaceutske tvrtke.

"Propulzivni sektori su i IT, turizam te poljoprivredno-prehrambena, kemijska i metalna industrija", rekao je. 


Tagovi

Farma peradi Ukrajina Ulaganje Banovina


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

20.03.2024. posađen prvi dio krumpira za sezonu 2024.