Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Afrička svinjska kuga
  • 01.03.2024. 17:00
  • Zadarska, Zadar

Ukinuta zaražena zona zbog izbijanja afričke svinjske kuge u Zadarskoj županiji

Ministarstvo poljoprivrede donijelo je rješenje kojim se ista briše s popisa područja određenih kao zone ograničenja ili zaražene zone

Foto: Karolina Rastija
  • 433
  • 37
  • 0

Ukinuta je zaražena zona zbog izbijanja afričke svinjske kuge u Zadarskoj županiji, priopćilo je Ministarstvo poljoprivrede. 

Kažu, Europska je komisija na temelju informacija o provedbi mjera koje su im dostavili te epidemioloških pokazatelja uklonila zaraženu zonu iz Dijela A Priloga II. Provedbenoj uredbi (EU) 2023/594.

Ministarstvo je potom, u skladu s tim, donijelo rješenje kojim se ista briše s popisa područja određenih kao zone ograničenja ili zaražene zone zbog izbijanja afričke svinjske kuge.

Pozvali su sve lovce i subjekte koji drže svinje kao i širu javnost da se i dalje pridržavaju svih propisanih mjera, a posebno mjera biosigurnosti te da prijavljuju veterinarima svaku sumnju ili pronađenu uginulu divlju svinju.


Tagovi

Afrička svinjska kuga ASK Zaražena zona Ukidanje Ministarstvo


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zagorska smokva danas :(
Foto: Facebook/Volim Zagorje
https://tinyurl.com/5kb3udrs